Politiek NOP kritisch over financiën cultuurbedrijf

NOORDOOSTPOLDER
De politiek in Noordoostpolder twijfelt over de haalbaarheid van een zelfstandig cultuurbedrijf. Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering. Er wordt al jaren gesproken over het samengaan van verschillende culturele instellingen in één organisatie. Daardoor zou er goedkoper gewerkt kunnen worden.

Het voorstel van wethouder Poppe riep bij alle partijen veel vragen op. Met name bij de financiële berekeningen werden kritische kanttekeningen geplaatst. De wethouder stelde dat het nu gaat om een principebesluit. Voor de oprichting van het cultuurbedrijf is vijf ton nodig.

Het definitieve besluit moet de gemeenteraad in december nemen. Dan moet er meer duidelijkheid zijn over de meerjarenbegroting van het cultuurbedrijf. Ook moet nog worden uitgezocht, of de culturele instellingen in de toekomst samen in één gebouw kunnen.

reacties (5)

 • Joep

   

  Ja hoor, om te bezuinigen moet die sgp wethouder is 500.000 euro's van onze pot verteren, zal allemaal wel dat het goedkoper moet, maar feit is gewoon dat meneer weer veel van ons geld wil uitgeven.... En de ozb zal wel weer omhoog gaan.... Zucht....

  reageer
 • ger

   

  Juist. Helemaal mee eens

  reageer
 • whoknows

   

  Het zou wel eens kunnen kloppen, toen het Muzisch Centrum onder de gemeente viel maakte het niet uit wat het kostte. Nu in een stichting moet alles zelf betaald worden ook de te dure krachten die aanwezig zijn of zich zelf wel laten inhuren

  reageer
 • Bewoner

   

  Gewoon niet meer financieel ondersteunen. Geld moet naar zorg en andere dingen, niet naar kunst.

  reageer
 • karel

   

  Wil je een bedrijf beginnen en geld lenen bij een bank, dan eist de bank een bedrijfsplan. Burgemeester en wethouder in deze gemeente vinden dit niet nodig, die beginnen eerst een bedrijf en lenen daarna geld uit zonder exploitatieplan. De motivatie? Omdat er al jaren over gepraat wordt en de inwoners dit willen (draagvlak)!!! Van wie hebben we deze redenering vaker gehoord?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert