Toegangspoortjes Almere Centrum blijven dicht

ALMERE
De toegangspoortjes van het treinstation Almere Centrum blijven vanaf dinsdag 24 uur per dag dicht. Om op het perron te kunnen komen is een ov-chipkaart nodig of een chipkaartje voor eenmalig gebruik.

De afgelopen maanden deed de NS al een proef waarbij de poortjes tijdens de spits werden gesloten. De NS zegt dat die afsluiting niet voor opstoppingen heeft gezorgd. De komende tijd wordt een proef gedaan waarbij de poortjes de hele dag dicht gaan. Als dat ook geen problemen oplevert, wordt de situatie blijvend.

De maatregel is nodig om zwartrijden te voorkomen en de veiligheid van reizigers en NS-personeel te vergroten. Wanneer de toegangspoortjes bij de overige stations in Flevoland dicht gaan is nog niet bekend.

reacties (7)

 • Hans Breuker

   

  En zo zijn we weer terug naar de jaren 80: toen moesten alle poortjes , ivm openheid en tolerantie,weg. Gebleken is dat ook deze keuze van toen, een foute was. Want er is op de open perrons heel wat mis gegaan. Nu meer veiligheid en zij die er niets te zoeken hebben kunnen niet zomaar doorlopen. Al met al: prima actie.

  reageer
 • martinn

   

  je boekt geen ticket met recht op een stoel. je betaald om van a naar b te komen.

  reageer
 • Maarten

   

  Is dit geen bezuiging voor de toekomst? Geen conducteurs meer nodig straks om kaartjes te controleren. Enkel minder, die alleen voor de veiligheid meereizen?

  reageer
 • David

   

  is goed maak Almere buiten weer sneltrein station. heb je er alsnog niks aan want de sneltrein bestaat niet meer!!!

  reageer
 • Ron

   

  Rare maatregel. Laar de NS zich druk maken om op tijd te rijden met voor iedereen een zitplaats die er vet voor betaalt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky Hollywood

   

  Ik wil mijn sneltreinstation in Almere Buiten terug

  reageer
 • Zeurpiet

   

  Volgens mij is de maatregel volgens de ns nodig. Zoals het een feit. Dat lijkt nu zo

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert