Lowlands-gangers krijgen strafblad zonder tussenkomst advocaat

BIDDINGHUIZEN • Di 26 augustus 2014 | 16:51 • Dinsdag 26 augustus 2014 | 16:51
Bezoekers van Lowlands die betrapt zijn op drugsbezit, hebben een strafblad gekregen zonder tussenkomst van een advocaat. En dat zou niet moeten. Dat schrijven de advocaten Juriaan de Vries en Christian Flokstra. Het openbaar ministerie maakte na het festival in Biddinghuizen bekend dat 119 bezoekers werden aangehouden voor bezit van drugs.

Zij kregen direct een voorstel voor een boete of een taakstraf. Verdachten die dat voorstel accepteerden, hebben nu een strafblad. Dat strafblad kan problemen opleveren bij het aanvragen van een Verklaring omtrent gedrag (VOG) die voor steeds meer banen nodig is.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het de festivalgangers wel wijst op hun recht op een advocaat. Volgens De Vries en Flokstra duurt het in de praktijk een tijd voor er één aanwezig is, terwijl de verdachten waarschijnlijk snel weer terug willen naar het festival. De twee pleiten ervoor dat er voortaan ook advocaten bij Lowlands aanwezig zijn als justitie drugszaken snel wil afhandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel