Kentekenbewijzen in beslag genomen van scooters

ALMERE
De politie heeft maandag 21 scooterkentekens in beslag genomen.

Op drie plaatsen in Almere hield de politie een verkeerscontrole en daarbij werden in totaal 54 bekeuringen uitgeschreven. Op de rollerbank bleken 21 scooters te zijn opgevoerd en daarom moesten de eigenaren het kentekenbewijs inleveren.

Verder reden vijf automobilisten en drie scooterrijders zonder rijbewijs.

reacties (13)

 • Ronald

   

  In Europa is het toegestaan om met Rijbewijs B een "motor" te besturen tot 125 cc. De wetgeving is een tijdje geleden aangepast dat bromfietsers in de meeste gevallen geen gebruik meer mogen maken van het fietspad en op de rijbaan samen met automobilisten moeten rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op omdat 45 km p.u. op een brommerteller. 37 km p.u. op een autoteller is. Vaak rijden auto's ook nog eens ruim 55+ binnen de bebouwde kom, een snelheidsverschil dus van +_ 20 km p.u. Een groot gedeelte van de brommerrijders bestaat uit 40+ mensen die vanwege financiële of infrastructurele redenen (filevorming) hiervoor "gekozen" hebben. Het is te gek voor woorden dat iemand die al 20 jaar in bezit van rijbewijs B is zwaar beboet wordt voor een overschrijding van de constructiesnelheid van luttele km p.u. Laat staan lopend naar huis gestuurd wordt. Er wordt veel ophef gemaakt in het kabinet dat Duitsland een een vergoeding vraagt voor het gebruik van de snelweg voor buitenlanders. Ze gaan er echter aan voorbij dat onze boetes letterlijk 10x zo hoog liggen dan in Duitsland en vergeten gemakshalve de torenhoge kosten waarmee "zielige zielen" nu opgezadeld worden die niet in verhouding staan met de aanschafwaarde van het voertuig en het gepleegde "delict". (RDW herkeuring, boete 250 euro, extra verlofdagen opnemen, etc.)

  reageer
 • Helm

   

  Het is allemaal de schuld van Brussel

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat is niet waar, een auto kun je tunen wat je wilt, binnen de marges die ervoor gelden. BIj een brommer is dat heel anders. Iemand die 50 kilo weegt, rijd op een snorscootertje 35, iemand die 100 kilo weegt, rijd maar 25, maar toch zal die dan een boete krijgen omdat de constructiesnelheid hoger ligt.

  reageer
 • Andree

   

  En woorden die brommers dan ook in bewaring gehouden. Het inhouden van een papierenbewijs zegt veel mensen niets en ze gaan gewoon rijden. Gaan ze in Stad-West ook controleren? Het kan niet vaak genoeg. Vooral op het fietspad Stad-Haven rijden voortdurend motoren die ook gewoon flink gas geven terwijl de rest net 20km/h haalt.

  reageer
 • nog een Ron...

   

  Idd, echter hebben veel brom/snorfiets rijders nog niet genoeg verstand (lees verantwoordelijkheidsgevoel) om in te schatten wanneer je wel en wanneer je niet het gas (vol) open kan draaien... dus moeten er voor zelfbescherming (en voor die van medeweggebruikers) regels zijn... dit is met wel meer dingen zo in Nederland.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Dat is appels met peren vergelijken. Een (snor)brommer heeft een constructie snelheid. Overschrijd je die dan is het niet meer toegestaan op de weg. Een auto kan misschien wel de 200 halen, maar de fabrikant heeft er voor gezorgd dat dat nog steeds veilig kan. Ga je een auto opvoeren voldoet hij ook niet meer aan de eisen en zal het kenteken ook in beslag genomen worden.

  reageer
 • Herman

   

  Wat jij vindt maak niet uit. Een scooter MAG een maximale snelheid hebben, juist voor jouw en onze veiligheid.

  reageer
 • Ron

   

  Goed zo. Vooral vaker doen dit soort controles.

  reageer
 • Lexie

   

  Heel goed die aso opgevoerde brommertjes met blauw kenteken rijden regelmatig de vouwen uit mijn broek

  reageer
 • jenny

   

  mooi zo

  reageer
 • Ron

   

  Een beetje overdreven hoor. Een auto die 200 kan, is die ook opgevoerd ? Het gaat erom hoe hard je ermee rijdt vind ik. Niet hoe hard hij kan.

  reageer
 • Tigkip

   

  Eindelijk!!

  reageer
 • Burger

   

  En nu een aantal weken bij scholen en ontmoetingspunten in de hele polder.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert