Zorgmedewerkers zetten protesttent op

NOORDOOSTPOLDER
Bij het gemeentehuis van Steenwijk wordt vanaf woensdag actie gevoerd door medewerkers van thuiszorgorganisatie Oude en Nieuwe Land. Ze hebben een tent geplaatst waar ze verblijven tot hun eisen zijn ingewilligd.

Bij de thuiszorg in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland worden 363 medewerkers ontslagen, omdat de huishoudelijke hulp volgend jaar anders geregeld wordt. De medewerkers zouden oorspronkelijk op 1 januari 2015 op straat staan, maar dat is inmiddels uitgesteld tot 1 maart.

De vakbonden AbvaKabo/FNV en CNV vinden dat niet genoeg en willen dat de medewerkers heel 2015 in dienst blijven. Zolang dat niet wordt toegezegd, blijven de actievoerders in de tent bij het gemeentehuis.

reacties (3)

 • Herman

   

  Snapt die vakbond niet, dat als er geen geld is en de werknemers toch dit jaar in dienst moeten blijven, dat volgend jaar er nog VEEL meer werknemers eruit moeten?

  reageer
 • henk stubbe

   

  Beetje raar om bij je klant te gaan protesteren als die je dienst niet meer wil afnemen. Als je wat wilt doen ga dan lekker klagen bij je werkgever.

  reageer
 • RL

   

  Die tent moet je in Den Haag zetten, daar komt het geld (niet) vandaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert