CU: OV-kaart duurder dan kartonnen buskaartje

ALMERE
Het afschaffen van de kartonnen Maxx-kaart in de stadsbus van Almere is ongunstig voor gezinnen met kinderen en voor senioren. Dat zegt de ChristenUnie in die stad.

Burgemeester en wethouders besloten onlangs dat de kartonnen buskaart wordt vervangen door de OV-chipkaart. Volgens de ChristenUnie kunnen ouders en kinderen daardoor niet meer op één strip samen reizen en verdwijnt ook de korting voor senioren.

Deze passagiers zouden daardoor 2 tot 3 euro per rit duurder uit zijn. De partij vindt dat onredelijk en wil dat het college deze situatie ongedaan maakt.

reacties (4)

 • Frans

   

  Het kan allemaal in Almere. Laat de 65 plussers maar achter de geraniums blijven. Nu was het nog leuk twee AOW'ers op 1 strip van de Maxx kaart, Burgemeester en Wethouders bedankt !

  reageer
 • Herman

   

  Vergeten uit te checken is nog steeds iets van de klant, kan het OV NIETS aan doen.

  reageer
 • klopt helemaal plus dat je afgestempelde strip anderhalf uur geldig was maar nu dus niet meer en als je ook nog eens vergeet uit te check dan kost je dat ook nog vier euro.

  reageer
 • Jay

   

  Ja duuuuuh! Had nou echt ook maar iemand gedacht dat de consument na deze switch goedkoper uit zou zijn? Dit is Nederland hoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert