"Almeerse serie" RTL gepresenteerd

ALMERE
Bij de najaarspresentatie van RTL 4 is woensdagmiddag de in Almere opgenomen tv-serie Nieuwe Buren gepresenteerd. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort.

De opnamen vonden plaats in een villa, maar er zijn ook buitenlocaties in de stad gebruikt. De hoofdrollen zijn voor Katja Schuurman, Thijs Römer, Daan Schuurmans en Bracha van Doesburg.

Almere City Marketing en het lokale bedrijfsleven betaalden mee aan de serie en hebben in ruil daarvoor invloed op de manier waarop Almere in beeld wordt gebracht. Hoeveel geld er in gestoken is, wil Almere City Marketing niet zeggen.

reacties (11)

 • bvg

   

  prima stad Almere. woon er al mijn hele leven. er worden vaak genoeg leuke dingen georganiseerd en er is genoeg te doen. als je Almere saai vindt ga er dan wat aan doen. er is genoeg mooie natuur in en om Almere heen zo nu en dan een kermis of circus. goede bereikbaarheid met Amsterdam Zwolle en Utrecht. Almere heeft niet meer criminaliteit dan de net genoemde steden. dus stop met stil zitten en klagen over alles wat er in en om de stad gebeurt en ga wat doen

  reageer
 • Jeroen

   

  Dan ben ik heel benieuwd op welke dingen je bedoelt, en welke vergelijkbare grote steden deze problemen niet heeft. Ik ben behoorlijk ingevoerd, maar kan met mijn allerbeste fantasie nog geen grote stad met meer dan 150.000 inwoners bedenken, die niet, of of in veel mindere mate met deze problematiek te maken heeft. Wellicht dat jij duidelijkheid kan verschaffen, zodat we een voorbeeld aan die steden kunnen nemen, om het "probleem" in Almere op te lossen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Prima, maar zet je dan ook even je naam, adres en belastbaar inkomen erbij? Transparantie all the way graag.

  reageer
 • Peter

   

  Daaaaag. Veel succes op je nieuw locatie waar het net zo zal zijn zoals jij het hier beleeft (en ik dus niet, al dat gemekker iedere keer)

  reageer
 • Lin

   

  Mee eens, Almere ( Flevoland ) staat met veel dingen op 1, helaas zijn dat niet de meest positieve ' activiteiten '. Er zijn veel meer grote steden, die echt niet dezelfde ellende hebben als Almere. Dus rara hoe kan dat ? Maar ja dat zal niet echt veranderen zolang onze burgemoeder oa vindt dat overvallen op het Spoorbaanpad slechts' incidenten' zijn. Haar kids maken er vast ook dagelijks gebruik van.. Not ! Dus inderdaad ik vertrek deze maand! Ik wens alle Almeerders of inwoners van Almere veel sterkte toe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jahe

   

  Zo Sander, das een heleboel tekst joh. Daar zou je iets mee moeten doen.

  reageer
 • Sander

   

  Ik woon er niet meer maar ik ben nog wel inwoner van Flevoland. Almere is een zorg voor de provincie in vrijwel alle opzichten, economie, criminaliteit, verplichtingen met het rijk en ga zo maar door. Ondanks enkele positieve ontwikkelingen worden er nog teveel fouten gemaakt wat resulteert in een zwak blijvende economie en een gewenst effect dat uit blijft. Ik betwijfel ten zeerste of deze actie het waard is, hoe veel of weinig het ook mag kosten. Almere zou zich onafhankelijker moeten maken van Amsterdam, zonder daarbij samenwerking te verminderen. Gezien de werkloosheid is het slim om naast de functie als forenzenstad te beginnen met een bepaalde richting in te slaan zowel economisch als toeristisch/recreatief. Bij het specialiseren van een stad in een bepaalde industriële/recreatieve richting ontstaat er na een tijd meer dan als men alles tegelijkertijd probeert (zonder daarbij alle doelstellingen te kunnen behalen, waardoor je gemiddeld als stad achterblijft op steden die zich wel op bepaalde punten richten) Zeewolde, Lelystad en Dronten doen het wat dat betreft prima. De problemen die Almere nu heeft had Lelystad vroeger, maar door een effectief beleid van de politiek, politie en stadspromotie is het nu grotendeels opgelost. Dit hebben ze kunnen doen door zoals gezegd relatief positieve posities te halen op de criminaliteitslijsten, alsmede te specialiseren in economische richtingen. zelfs het recreatieve gedeelte, de watersport, is redelijk succesvol aan het worden. Om dan nog niet te spreken over het toeristische centrum van Flevoland: Bataviastad. Kortom hopelijk gaat hetzelfde gebeuren in Almere, een effectief beleid en specialisatie in economie en andere aspecten van de stad. Een effectieve specialisatie kan tevens ook een positievere status met zich mee brengen.

  reageer
 • Reactie

   

  Waarom dat stiekeme gedoe van ACM over het betaalde bedrag? Zijn toch onze eigen centen? Mogen we dan op z'n minst weten waar het aan wordt besteed?

  reageer
 • ed

   

  tis ook nooit goed

  reageer
 • Benieuwd?

   

  Hoi Sander, ben je zelf inwoner van Almere? En als je zo negatief bent wat is dan de rede dat je er woont? Zou je er dan geen werk van maken om te verhuizen? Of wat doe jij eraan om de stad positiever te maken?

  reageer
 • Sander

   

  'en hebben in ruil daarvoor invloed op de manier waarop Almere in beeld wordt gebracht' Suggestie: Verbeter de stad in plaats van de (naar mijn mening) weinige goede punten te laten zien. Als je de stad -in zijn geheel- opknapt is het niet nodig de stad selectief te laten zien, immers dan heb je minder om je voor te schamen en buiten beeld te laten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert