Celstraffen geëist voor schietpartij Almere

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 7 en 4 vier jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, geëist tegen twee Almeerse broers. De twee zijn volgens justitie betrokken geweest bij een schietpartij in 2012 in hun woonplaats.

De rechtbank veroordeelde ze eerder tot de straffen die het OM nu in hoger beroep eist. De twee broers ontkennen dat ze hebben geschoten in Almere. Zij waren op dat moment onderweg naar Amsterdam, zo verklaren ze. Het duo ging daarom in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden.

De advocaten van de broers vinden dat de mannen vrijspraak verdienen. Getuigen zouden in verhoren onder druk zijn gezet om belastend te verklaren over de broers. Deze verklaringen, die als belangrijke bewijzen worden gezien door het OM,  zouden daarom niet betrouwbaar zijn.

reacties (1)

 • Sjon

   

  de waarheid is mij niet bekend, echter wel bekend is dat de zgn.speurneuzen wel erg vaak verdachten en getuigen onder druk zetten om een zaak rond te krijgen ter meerdere eer en glorie van zichzelf! Van daadwerkelijke waarheidsvinding is in veel gevallen geen sprake !!

  reageer
 • Sjon

   

  Een (behoorlijk) weinig slimme opmerking ! Ook de handelswijzen van het zgn. "goudenduo" destijds in de zaak "Putten" -om er maar eens één van de vele zaken te noemen- bent u waarschijnlijk vergeten !!

 • Jaap

   

  Blij dat jij het zo goed weet

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert