"OV-kaart niet veel duurder dan kartonnen kaartje"

ALMERE
Het afschaffen van de kartonnen Maxx-kaart in de stadsbus van Almere maakt het reizen voor ouders met kinderen niet veel duurder. Dat zegt busmaatschappij Connexxion desgevraagd.

Volgens de ChristenUnie in Almere zal de overstap van de strippenkaart naar de OV-chipkaart duurder uitpakken voor ouders met kinderen. Zij zouden niet langer samen op één strip kunnen reizen.

Volgens Connexxion kan dat ook met de kartonnen kaart niet, omdat voor iedere reiziger één strip moet worden afgestempeld. De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over het afschaffen van de kartonnen kaart.

reacties (19)

 • .\/\/.

   

  Ja, maar vergeet niet uit te checken.

  reageer
 • Frenky

   

  Bus wordt wel erg duur zo. Ik wil mijn sneltreinstation in Almere Buiten terug!

  reageer
 • Jeroen

   

  Vind je het echt zo lastig om een tekst door te lezen? Ik weet niet waar de LOI hun reclameterm vandaan heeft, want als ik de reacties hier vaak lees, geeft dat het tegenovergestelde weer. Je kunt dezelfde kaart, op je OV chipkaart plaatsen!

  reageer
 • Nancy

   

  L.s. Voor 65 plussers is het wegvallen van de papieren maxxkaart een grote aderlating. Nu mogen twee bejaarden op 1 strip reizen .Schande dat de kaart verdwijnt. Niet goed over nagedacht. Maar het kan in Almere

  reageer
 • anoniem

   

  Wij zijn als gezin duurder uit met de nieuwe regeling. Nu reizen wij met meerdere personen op één maxx kaart. We stempelen per persoon een rit af. Met de nieuwe regeling hebben we per persoon een persoonlijke maxx kaart op de ov-chip nodig. Nadeel 1: duurder uit door aanschaf meerdere maxx kaarten. Nadeel 2: de maxx kaart is exact één jaar geldig. Nadeel 3: je bent altijd een maxx strip tarief kwijt ook als de rit goedkoper is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henk

   

  niet duurder? wel dus als ik van haven naar Almere centrum waterwijk of verder reis dan kost de strippenkaart 1.55 en de ov sjitkaat rond de 2 euro. zo werk je wel zwartrijden in de hand. inhalig rot beleid.

  reageer
 • Eric

   

  Vanuit Almere haven, bushalte De Wierden, met lijn 1 naar station Almere centrum kost 1.57 met de OV en met de maxx kaart 1.55. De strip van de maxx kaart is 1 1/2 uur geldig. Voor een boodschap in het centrum kun je dan heen en terug voor 1.55. Met de OV betaal je 2x 1.57!!! Hoezo het wordt niet duurder. De gemeente zou moeten inzien dat het gebruik van de bus juist gestimuleerd dient te worden.

  reageer
 • Dave

   

  De stomste uitvinding ooit:de OV-chipkaart.Het is onoverzichtelijk en duurder.En waarom?Het ging toch goed met de strippenkaart en het treinkaartje?

  reageer
 • Yo

   

  Wat een gedoe zeg. Voor de zomervakantie de auto in de garage door klungel die geen voorrang gaf. Moest de kinderen van school (stad) met de bus ophalen, omdat er ff niet zo snel vervangend vervoer was. Op de fiets centrum buiten in opzoek naar de kartonnen strippenkaart. Die is ook niet overaal meer te krijgen. Wat was ik blij toen ik hem had. Maar ff Zo'n chip regelen was ook niet zo gebeurd. Ben halverwege afgehaakt. Die ene keer per jaar dat t eens bij nood nodig is....

  reageer
 • Heimen Stoffels

   

  Nee, maar je kunt wel voor die 2 kids een OV-chipkaart aanschaffen. In eerste instantie betaal je dan voor de chipkaart, maar ze staan op hun naam+geboortedatum dus ze reizen (afhankelijk van leeftijd) gratis of met korting.

  reageer
 • almeerderse

   

  als ik van almere-buiten centrum naar oostvaarders reist kost me dat ongeveer 1,07 als ik nu die strippenkaart op me ov zet kost me deze trip 1,55 want de automaat rekend alleen maar je ov/strip en uiteraard heb ik die strippenkaart wel nodig omdat ik ook naar haven ga vanuit oostvaarders dus JA het is wel Duurder

  reageer
 • Astrid

   

  Via de website van Connexxion kan je een Maxxkaart voor op je OV-chipkaart bestellen die je bij oplaadpunten op je kaart kan laten zetten. Er wordt in de bus ook reclame voor gemaakt. Maar blijkbaar koekeloeren mensen liever op hun mobiel dan dat ze in de bus om zich heen kijken en de aankondigingen lezen.

  reageer
 • Anoniem

   

  Er bestaan speciale groepskaartjes die je in de voorverkoop kan kopen.

  reageer
 • ron

   

  van minstens zo groot belang is de groep mensen die met een groep kinderen weggaan (verjaardag schoolklas etc.) De OV-chip is niet geschikt voor meerdere personen. Voorheen kon je met de papieren kaart gewoon de kids meenemen. Nu is dat alleen met losse kaartjes mogelijk; een 'onbetaalbare' optie. Men beloofd al 4 (?) jaar dit op te zullen lossen, maar er gebeurt niks. leerkrachten moeten zich in allerlei rare bochten wringen om dit op te lossen. terwijl het toch zo simpel zou moeten zijn.

  reageer
 • laatst nog een keer met de bus geweest na lange tijd. Schrok gewoon van de prijs

  reageer
 • ik ben echt wel duurder uit. Eerst betaalde ik met een strip een euro vijtig en nu met de ov jaart drie euro vijftig. Dat is toch een aardig verschil volgens mij.

  reageer
 • Ilona

   

  Het is wel duurder normaal kan ik met me 2 kids op 1 strip nu kan dat niet meer

  reageer
 • Rob

   

  Het wordt er in ieder geval niet simpeler op. Ik persoonlijk zie door de bomen het bos niet meer en gezien de 'kwaliteit' en de 'service' van de busmaatschappij ben ik blij dat ik nog een auto voor de deur heb staan. Die enkele file neem ik graag voor lief.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ben blij dat de CU deze ontwikkelingen zo bijtijds heeft zien aankomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert