"Het is toch een beetje eng"

LELYSTAD
In Lelystad bestaat al sinds de jaren 80 de woongroep Hestia Centraal Wonen. De bewoners ervan kiezen er voor om meer betrokken te zijn bij hun buren dan in een gewone straat.

Ze hebben een eigen huis en tuin. Daarnaast delen ze gemeenschappelijke voorzieningen zoals een grote middentuin en een centrale ruimte voor feesten en vergaderingen. Martijn en Ramona willen er een huis kopen, zij komen tijdens de buurtbarbeque langs en zijn enthousiast.

De huidige bewoners bevalt het ook prima. Al was het beeld dat zij hadden van woongroepen voordat ze er zelf deel van uit gingen maken voor sommigen wel een drempel. Zelfs een beetje eng. Maar dat valt uiteindelijk honderd procent mee.

reacties (4)

 • tries..

   

  maar dit stukje is leuk. ..denk dat deze buurt erg betrokken is bij elkaar.

  reageer
 • tries

   

  ik wil zelfs het stukje achter mijn huis wel kopen. en wat aan de andere kant van het stoepje ligt onderhouden. mits.....jawel een behoorlijke belasting verlaging.

  reageer
 • Hans

   

  Als het aan de gemeente Lelystad ligt gebeurt dit straks overal in Lelystad , want ze willen elke buurt oplaten draaien voor het gezamenlijk onderhouden van het groen in de wijk

  reageer
 • Ramona

   

  Leuk stukje geworden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert