Raad wil duidelijkheid over RTV Almere

ALMERE
Het interne gekrakeel bij de lokale omroep moet stoppen en het kan niet zo zijn dat de financiële problemen louter zijn ontstaan door een gebrek aan geld. Dat zeggen Almeerse raadsleden in reactie op de penibele situatie bij RTV Almere.

Vanavond wordt op de Politieke Markt een zogeheten Ronde Tafel Gesprek gehouden, bedoeld om inzicht te krijgen waarom de omroep 38.000 euro in het rood staat. Wethouder Frits Huis liet eerder weten niet van plan te zijn het gat te dichten.

De raad ergert zich al tijden dat het bestuurlijk, organisatorisch en financieel rommelt bij RTV Almere. En wil vanavond een goed verhaal van voorzitter Liesbeth van der Heijden horen. De lokale omroep krijgt 47.000 euro subsidie per jaar van de gemeente.

reacties (8)

 • joop

   

  Waarom moeten er twee zwaar gesubsidieerde omroepen zijn voor Almere?????????????????

  reageer
 • Almeerder

   

  Met € 47.000 één jaar lang radio en tv maken!? Dat is kleine € 4.000 per maand! Voor één radio- en één TV-zender! Laat mij niet lachen! De zon gaat niet voor niks op

  reageer
 • karel

   

  nokken. over en uit. bodemloze put. en wachten op een nieuw goed inititief.

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  En maar klagen dat er geen lokale media meer is. Die is er wel maar die is niet altijd even aardig en niet te controleren door dit stadsbestuur zoals Omroep Flevoland en Almere Dichtbij. In elk geval komt er een (landelijke) discussie over dit onderwerp, onder voorzitterschap van Jorritsma, gepland (11 september, ism NVJ-VNG) in de raadzaal in Almere. Bovendien heeft de gemeente Almere de afdeling 'Eigen Media' aan Stadhuisplein 1 ingericht. Daar werken tegenwoordig de geschoolde journalisten die de webmedia, maar ook Dichtbij en Omroep Flevoland voorzien van het 'nieuws'. Vroeger werkten die journalisten bij 'de krant', nu kauwen ze het ordinair gecensureerde 'nieuws' voor en dat wordt klakkeloos overgenomen. Ik zeg: geef de €750,000,- (mag ook de helft zijn) die Almere Dichtbij nu krijgt voor de Stadhuis-aan-Huis pagina’s maar aan RTV Almere. Als mensen dan info over de gemeente willen kunnen ze dat op hun TV terugvinden (teletekst en website) in plaats van in dat flut krantje van TMG Almere Dichtbij.

  reageer
 • Mario Withoud

   

  Ik ben erg goed ingevoerd, weet heel veel over RTV Almere. Kennelijk weet nog meer want die studio aan Larserpoortweg 40 is mij onbekend. Die studio is kennelijk zo geheim dat ook RTV Almere daar niet van op de hoogte is... Oh wacht... Joop roept maar wat...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • fred

   

  Ik ben Frits niet, maar kun je me uitleggen wat je bedoelt?

  reageer
 • Almeerder

   

  De hele inboedel verkopen, denk dat je dan ook een eind in de buurt komt van die 38.000 wat ze nu in het rood staan. Probleem opgelost.

  reageer
 • joop

   

  Frits ga eens kijken in de studio van RTV Almere aan de larserpoortweg 40 en je weet genoeg!!!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert