"Beschikbaarheid kraanwater Lowlands moet beter"

BIDDINGHUIZEN
De beschikbaarheid van kraanwater op een festival als Lowlands moet een stuk beter. Die oproep doet waterbedrijf Vitens. Dit bedrijf liet door TNS Nipo uitzoeken hoe festivalgangers denken over de beschikbaarheid van kraanwater. En die blijkt slecht te zijn.

Ook bij Lowlands in Biddinghuizen kan er volgens een woordvoerder nog heel wat worden verbeterd.De gemeente Amsterdam besloot onlangs festivals die niet in ruime mate voor gratis drinkwater zorgen, in de toekomst geen vergunning meer te geven.

Vitens roept de gemeente Dronten op soortgelijke maatregelen te nemen. Lowlands laat weten meer te doen dan de GGD voorschrijft. Per 75 bezoekers is er een waterkraan.

reacties (7)

 • lely

   

  Mijn bericht was bedoelt om aan te geven dat ik er geen behoefte aan heb om bij niet al te hygienische kranen water te halen. Ik gebruik al jaren flesjes en pakken. En ja ik lust wel een biertje maar om je klem te zuipen aan de alcohol, nee mij niet gezien

  reageer
 • Jeroen

   

  Wanneer je veel naar festivals gaat, weet je dat er een hele grote groep is, die de dag zo goedkoop mogelijk probeert af te sluiten. Dus hup, pilletje naar binnen, 1 flesje water halen, en die de hele dag blijven vullen bij het toilet. Ik kan me voorstellen dat dit voor een evenementenorganisatie niet gunstig is om uit de kosten te komen.

  reageer
 • 13xx

   

  Dit is een argument van het type 'ik vind het niet nodig, dus is het voor de rest van de wereld ook niet nodig'.

  reageer
 • water

   

  er komt toch genoeg uit de lucht vallen altijd?

  reageer
 • wim

   

  Gelukkig hoeft niet iedereen zich klem te zuipen om het ergens leuk te hebben.... En is water gewoon nodig om je dorst te lessen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Heleen

   

  Wat! Bij elke toilet gelegenheid op Lowlands staan wastafels waar gewoon drinkwater uit komt. En twee jaar terug - met de hittegolf - heeft de organisatie gezorgd voor meerdere wastafels zodat er meerdere plekken waren waar mensen water konden drinken. Het enige nadeel - wat ik kan bedenken - is, is als het druk is bij de toiletten is het ook druk bij de wastafels. Ja dan moet je even wachten voordat je water kan drinken

  reageer
 • lely

   

  Water?! als verstokt lowlander heb ik nog nooit behoefte aan een druppel drinkwater uit de kraan gehad. Drinken zat voorhanden dacht ik zo.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert