Agent schiet op auto bij verkeerscontrole

ALMERE
Een politie-agent heeft woensdag op een auto geschoten bij een grote verkeerscontrole op de Polderdreef in Almere. Hij deed dat nadat een 17-jarige automobilist op hem was ingereden. De jongen probeerde zich zo aan de controle te onttrekken.

De agent trok zijn dienstwapen en loste een schot op de band van de auto. De verdachte reed door, maar werd kort daarna aangehouden op de Zuylesteinstraat.

Bij de controle, die van 14.00 tot 1.15 duurde, zijn 93 blaastesten afgenomen. Eén weggebruiker had teveel gedronken. Hij weigerde medewerking aan de blaastest en is aangehouden. Verder zijn nog 26 bekeuringen uitgedeeld voor zaken als rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en het ontbreken van fietsverlichting.

reacties (5)

 • Stanley

   

  Fijn om te zien dat er zo weinig automobilisten zonder slok op achter het stuur zitten. En ook fijn dat de agent op de banden richten en nieg de bestuurder. Maar ik vermoed wel dat deze fuik minder heeft opgeleverd dan het heeft gekost.

  reageer
 • Ramon

   

  Een grote verkeerscontrole?? Van 14.00 tot 1.15, en dan maar 93 blaastesten afgenomen en 26 bekeuringen? Wat hebben ze voor de rest gedaan dan vraag ik me af?

  reageer
 • Zucht.

   

  Misschien moet je even beter lezen? Go Sander.

  reageer
 • verbazing

   

  Zo Sander welk een stelling over racisme. Dus volgens jou heerst er stelselmatige racisme bij de Ned.politie t.o.v. Marrokanen. Nav welk gefundeerd onderzoek schrijf je deze stelling van jou. Ben zeer benieuwd.

  reageer
 • Toon

   

  en dat is nog maar het topje van de ijsberg...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert