Lagere straf voor cocaïnesmokkel naar Emmeloord

LUTTELGEEST
Een 44-jarige man uit Luttelgeest is in hoger beroep tot een veel lagere straf veroordeeld voor zijn aandeel in de smokkel van cocaïne van Ecuador naar Emmeloord. Het hof legde hem vandaag een celstraf van 4 jaar op, waarvan één voorwaardelijk. De rechtbank in Lelystad veroordeelde hem eerder tot 8 jaar cel.

Volgens het hof is de rol van de Luttelgeester bij de drugssmokkel kleiner dan de rechtbank eerst stelde. Het hof ziet twee Colombianen, die buiten beeld zijn gebleven als de hoofdrolspelers. Het Openbaar Ministerie gelooft niet in het bestaan van die Colombianen en eiste daarom opnieuw een celstraf van acht jaar.

De zaak draaide om een transport van 2350 kilo cocaïne twee jaar geleden. Onderweg werden de drugs onderschept in de haven van Antwerpen. De cocaïne zat verstopt tussen cacaobonen. De autoriteiten lieten alleen de bonen per vrachtwagen verder vervoeren naar Emmeloord. Daar hield een arrestatieteam een groep mannen aan die de lading wilde lossen.

Van de groep werden drie verdachten vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Eén man werd veroordeeld wegens verboden wapenbezit.

reacties (4)

 • klaas

   

  nog een keer in beroep gaan word hij vrij gesproken en krijg hij een dikke schade vergoeding mee

  reageer
 • Dennis

   

  Als hij niet was gepakt. Had jij jaren lang lang een luxe leven gehad. En de normale burger maar hard werken voor zo kansloze gozer. Maar gelukkig is hij weer beloond door ons rechtssysteem. Goed gedaan mannen, hoop dat jullie zijn op jullie zelf. Ieder geval de rest van Nederland niet .

  reageer
 • adv

   

  onze rechtstaat is echt krank aan het worden,

  reageer
 • Almere4ever

   

  Inderdaad misdaad loont

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert