Verkeerslichten kruising Oostranddreef

LELYSTAD
Er komen verkeerslichten op de kruising van de Oostranddreef en de Larserdreef in Lelystad. Dat meldt de gemeente.

Het kruispunt wordt voorzien van verkeerslichten en er komt een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Volgens de gemeente is dit een veilig alternatief voor de illegale oversteek op de Oostranddreef tussen de De Landerijen-oost en Waterwijk. Bewoners voerden eerder actie voor een nieuwe verbinding.

Door het werk zijn de op- en afrit op de locatie vanaf maandag 1 september een maand afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Geldersedreef, Zuigerplasdreef en de Larserdreef.


reacties (9)

 • Roderik-Jan

   

  Mensen die vanuit de Waterwijk even een rustig wandelingetje willen maken naar het 'eco'-pad langs de vaart of mensen die vanuit de Landerijen naar de Waterwijk willen moeten in plaats daarvan dan dus (eerst) een stuk langs de Oostranddreef en daarna bij het kruispunt met allerlei verkeersgedoe en geluid van het kruispunt zelf en van het viaduct erboven met verkeer van en naar de A6. Je wandelingtijd heb je al opgebruikt voor je überhaupt kunt oversteken en je staat in de uitstoot van optrekkende auto's. Als de oversteekplaats tussen het kruispunt en het viaduct of onder het viaduct komt is dit minder veilig gezien het verkeer dat uit de bocht achter/onder het viaduct vandaan komt. Het kruispunt als geheel wordt minder overzichtelijk met ook een oversteekplaats erbij. Handhaaf de bestaande oversteekgelegenheid, waarvoor ook in de middenberm gewoon trottoirs liggen. Er zijn daar nooit daaraan gerelateerde ongelukken gebeurd. Open de Merwede weer vanuit de richting Nieuwe Waterweg, zodat allerlei verkeer niet meer onnodig dieper de Waterwijk in gaat of niet alternatief onnodig de Oostranddreef op moet terug de Larserdreefafslag in om de Ketelmeerstraat/BP te bereiken.

  reageer
 • Mg

   

  Had ook wel gecombineerd mogen met werkzaamheden op en afrit A6 en brug!

  reageer
 • joker

   

  er kan volgens mij veel meer tijd verdiend worden als de gemeente goed geplannend had . Er zijn meerdere werkzaamheden geweest rond deze dreef maar combineren gebeurd niet. Uit eindelijk betaald de belasting betaler weer!!!

  reageer
 • Poe

   

  Vergunningen, aanbestedingen, mag niet teveel kosten, graafwerkzaamheden, kabels trekken. Etc

  reageer
 • maan

   

  Daar liggen al een aantal jaar fietstunnels. Dat ouders die niet gebruiken omdat ze dan een heuvelTJE op moeten fietsen is gewoon toppunt van luiheid. Al zetten ze daar stoplichten neer dan gaan de ouders door rood rijden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Voor verkeerslichten moeten er ook kabels getrokken worden en detectielussen in het asfalt aangebracht worden. Daarna herstellen asfalt. Maar een maand is inderdaad wel lang. Er zal ook wel ander werk gebeuren.

  reageer
 • Esveen

   

  Daar zijn al jaren twee tunnels en daar kun je gewoon door zonder steile hellingen. Ongelukken veroorzaken kan toch niet het doel zijn. Stel je eigen kinderen dan niet bloot aan dit gevaar. Maar alles zal wel weer te ver zijn.

  reageer
 • ..

   

  Een maand om stoplichten neer te zetten en nieuwe belijning? Snap niet dat dit altijd zo lang moet duren. Misschien kan iemand hier inzicht geven waarom het zo lang duurt?

  reageer
 • Tim

   

  Dat mag dan ook wel bij de ingang van het Warande. Daar steken ook steeds vaker mensen de rotonde over (ook met kinderen).. Dat gaat een keer fout!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert