Uitbreiding koeienstal leidt tot conflict

RUTTEN
De bestuursrechter in Lelystad moet beslissen hoe het verder moet met een ligboxenstal in Rutten. Een boer wil zijn stal aan het Ruttensepad uitbreiden en heeft daarvoor van de gemeente een vergunning gekregen, maar een omwonende komt in opstand.

Volgens de bewoner komt de stal door de uitbreiding te dicht bij een erfsloot. Daardoor vreest hij voor overlast van loeiende koeien, omdat die dieren in de stal gemolken gaan worden. De boer zegt dat de stal geïsoleerd wordt en dat daardoor juist sprake zal zijn van minder overlast, dan wanneer gebruikt wordt gemaakt van de huidige stal.

Volgens de boer heeft hij alle omwonenden verteld over zijn plannen voordat hij de boerderij kocht. Er zou enthousiast zijn gereageerd, ook door de bewuste bewoner. Die was niet op de zitting aanwezig. Dat vond de rechter opmerkelijk. De uitspraak is over uiterlijk twee weken.

reacties (9)

 • JeeBee

   

  U kent deze boer en weet zeker dat hij al om klokslag 5.00 uur begint met melken? Dan is hij wel behoorlijk vroeg, de meeste melken rond 6 uur volgens mij. Maar dan nog, de koeien staan in een geïsoleerde stal en de beste buurman zal toch ook in een redelijk geïsoleerd huis slapen. En dan nog mekkeren dat hij last denkt te krijgen van loeiende koeien.... Dan moet hij in hutje op de hei gaan wonen (met overlast van burlende herten...)

  reageer
 • Johan

   

  Lol.... Wie zegt het over die 05:00 uur? Plus, dan nog? je woont in een agrarisch gebied. Dan moet je er simpel weg niet gaan wonen. Koeien horen nu eenmaal in dit soort gebieden. Of is deze persoon ook een klager als de aardappelen of uien uit de grond worden gehaald? Want dan moet die serieus Hulp gaan zoeken want dan krijg je een zware toekomst...

  reageer
 • Poe

   

  Lezen mensen lezen. Een melkstal is iets anders dan wat koeien in de wei. Zeker omdat er om 05:00 al gemolken wordt.

  reageer
 • oh

   

  liever een koe dan een vliegtuig......

  reageer
 • pionier

   

  stadfiguur die landelijk wil wonen maar geen koe wil horen die boe roept? of buurman jaloers?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bas

   

  uitroken (loeien) die zeurende buren! ga weg! :P

  reageer
 • Pietje pluk

   

  Eens, je woont toch in de polder dan weet je dit toch.

  reageer
 • loessieapieragebol

   

  OVERLAST van loeiende koeien....Ik heb er geen plaatje bij.... hooguit hoor je ze, is dat meteen overlast? In een agrarisch gebied zijn dat omgevingsgeluiden.....

  reageer
 • adv

   

  last van loeiende koeien? oplossing hiervoor is om 6 hoog in Amsterdam te gaan wonen. laten wij blij zijn dat er veehouders zijn die de nog kunnen uitbreiden dan om zeep geholpen te worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert