Duurzame Energie Ontwikkelingsmij. krijgt 6,8 miljoen

FLEVOLAND
De stichting Duurzame Energie en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, DE-on, krijgt in totaal 6,8 miljoen euro subsidie van de provincie. Dat hebben Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie, besloten.

Voor dat bedrag moet DE-on de omschakeling in Flevoland van fossiele brandstoffen naar duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie, bevorderen. Die omschakeling moet gebeuren tussen 2014 en 2034.

Het grootste deel van de subsidie, een bedrag van 6,4 miljoen euro krijgt de stichting in de vorm van een lening.

reacties (11)

 • henk

   

  Iets meer uitleg had OF wel mogen geven. De-on is een ontwikkelmaatschappij. Daar kun je voor energieprojecten geld. Het geld komt van de Essent-verkoop vandaan.

  reageer
 • Daan

   

  Zoals ik jullie allemaal hoor, moet DE-on dus gewoon op deze manier energie opwekken. Weet je wat dat betekend als dat in 2034 nog steeds zo is. Dan betaal je de hoofdprijs voor energie en dat zien wij als afnemer weer terug op onze rekening. En wanneer gaan jullie een bril kopen er staat duidelijk in het artikel dat de stichting 6,4 miljoen in de vorm van een lening krijgen, dit geldt komt dus terug. De provincie geeft dus maar 4 ton aan subsidie.

  reageer
 • joop

   

  Ja hoor, dat helpt vast. Een sox-e lamp (die geel/oranje dingen) verbruikt tegenwoordig 36 tot 100 watt. Zoek even op internet naar led wegenlampen en je ziet dat die 50 tot 100 watt verbruiken. Droom lekker verder allemaal met die led hype!

  reageer
 • Johan

   

  De reden dat er subsidie opzit is voor dat de burgers " niet zoveel betalen "

  reageer
 • Louise

   

  Verkeerde kop. Ze krijgen 4 ton en lenen 6,4 miljoen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Louise

   

  Het grootste deel "krijgt" men in de vorm van een lening..... Dat moet dus gewoon terugbetaald worden. En trouwens, wat moet een gewone burger met 6,5 miljoen? Een villa kopen? Dat helpt de wereld ook niet vooruit. En straatverlichting met led misschien wel, dat bespaart energie. Maar wat als de huidige brandstoffen op zijn. Geen straatverlichting? Het gemaal uitzetten? Goede zaak dus dat er onderzoek wordt gedaan, vraag me alleen af waarom dat op provincie niveau gaat en niet landelijk

  reageer
 • maartje

   

  Dit riekt naar vriendjespolitiek en geld weggeven, cq. verkwanselen. Voorzie van die miljoenen Flevoland van LED straatverlichting. Dan is het geld echt goed besteedt.

  reageer
 • pionier

   

  zo houdt de ene overheid de andere semi overheid in stand, goed bezig ? ! van ons belastinggeld !!!!

  reageer
 • jk

   

  alsof we nog geen geld. .. (subsidie) genoeg kwijt zijn aan deze onzin. ..

  reageer
 • mart

   

  belachelijk dat hiervoor subsidie wordt gegeven!

  reageer
 • Gast

   

  Mmm daar is wel geld voor maar voor de gewone burger is er geen geld!!! De zorg word ook al weer duurder !!! Maar 6,5 miljoen voor schone energie is ook zo belangrijk !!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert