VVD'er Müller gekozen tot voorzitter presidium

ALMERE
VVD-raadslid Ellentrees Müller is gekozen tot voorzitter van het Almeerse presidium. Dat is het dagelijks bestuur van de gemeenteraad.

Zij kreeg 22 stemmen van de 38 aanwezige raadsleden. Op tegenkandidaat Rene Eekhuis van de PVV werden elf stemmen uitgebracht. Vijf raadsleden stemden blanco.

Over het voorzitterschap van het presidium wordt al lange tijd geruzied. De PVV claimde deze post omdat het gebruikelijk is dat de grootste partij de voorzitter levert. Vorige week werd duidelijk dat andere grote partijen erop tegen waren dat een PVV'er deze functie zou vervullen. Zij hebben er geen vertrouwen in dat iemand van deze partij kan optreden als vertegenwoordiger van de gemeenteraad.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  Afgesproken? Waar? Het enige dat is afgesproken is dat besluiten met meerderheid van stemmen genomen worden. Ik neem aan dat je dat geen probleem vindt, Peter Aggenbach?

  reageer
 • ron

   

  top

  reageer
 • .\/\/.

   

  "De PVV claimde deze post omdat het gebruikelijk is". En ik maar denken dat de PVV een partij was die aan dat soort principes, gebruiken, gewoonten en andere rituelen geen boodschap had. Maar goed, de PVV kan nu gewoon roepen dat een besluit dat met een meerderheid van stemmen is aangenomen (22 van de 38 vóór) ondemocratisch is, en daarmee andermaal hun gebrek aan democratisch inzicht etaleren.

  reageer
 • Vernieuwing

   

  in mijn ogen durft de raad geen veranderingen aan. Müller was vorige keer toch ook de voorzitter, waarom met een nieuwe raad geen verandering?

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Wat een schertsvertoning. Als leden van de raad zich niet vertegenwoordigd wensen door 'n raadslid van de PVV, zoals dit afgesproken is vanwege het feit dat de PVV de grootste partij is, dan hadden die leden op moeten stappen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kerry

   

  goede keus

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert