Bijstellen geluidsnorm Flevokust is toegestaan

LELYSTAD
De provincie en de gemeente Lelystad doen niets verkeerds, als ze de geluidsnorm oprekken voor het geplande bedrijventerrein Flevokust. De norm blijft binnen de geluidsgrenzen die landelijk zijn vastgesteld.

Dat zei projectleider Rogier Wilms donderdagavond tijdens een informatiebijeenkomst over Flevokust in het provinciehuis. Een aantal omwonenden is bezorgd over de herrie waarmee zij te maken krijgen als de containerhaven en het bedrijventerrein er komen.

Zes woningen krijgen meer overlast dan de norm van 50 decibel die de provincie en gemeente hanteren. Volgens de provincie blijven zij nog altijd onder de landelijk vastgestelde grens van 60 decibel. Mochten bedrijven toch meer lawaai maken, dan moeten ze maatregelen nemen.

reacties (6)

 • KC

   

  Ook zij hebben rechten, net zo als andere burgers. Ik hoop dat jij geen bushalte voor de deur krijgt en veel verkeer.

  reageer
 • Poe

   

  Zes woningen... Waar hebben we het over...

  reageer
 • Bas

   

  Stop toch met de Flevokust discussie. Wat een aanfluiting! Ontwikkel een echte kust voor recreatie en toerisme. Dan verdienen wij ook nog wat hier. Jammer dat we politiek weer niet over een horizon van 20 jaar kunnen kijken.....gemiste kans voor "Lely"stad.

  reageer
 • KC

   

  De geluiden gaan dag en nacht door.

  reageer
 • Barbara

   

  We zullen verwachtingsvol uitkijken hoe t.z.t. de geluiden zich gaan verspreiden, en/of zich in de omgeving gaan vervormen. Binnen de norm van vastgestelde geluidsgrenzen vallen nooit de geluiden die aan een kust geproduceerd worden, en in dit geval de lagere ligging van de polder met haar rondom wonende bewoners indonderen. Als in een klankkast worden die geluiden opgenomen en vervormd. Die z.g. regels die vastgesteld zijn staan dikwijls los van de subjectieve ervaringen die bewoners rondom als hinderlijk kunnen ervaren en gemakshalve op voorhand maar genegeerd worden. Wie begint te piepen krijgt te horen, dat is aanstellerij. Meten is weten,zeggen zij, en helder horen valt onder de noemer dat het gehoor wel niet zal sporen. Succes voor de omwonenden..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  De geluidsoverlast van de A6, de Houtribweg en het spoor is niet meegenomen bij de getallen van het industrieterrein. Doet men dit wel, Dan zijn de waarden dus nog hoger. Je zal er wonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert