"Verplaatsen camping kost miljoenen"

ALMERE
Het verplaatsen van de Almeerse camping Waterhout gaat miljoenen kosten. Dat is de ruwe schatting van eigenaar Tineke Fokkens. Het college van b en w wil dat het kampeerterrein verhuist naar het verderop gelegen vogeleiland in verband met de komst van de Floriade in 2022.

Fokkens wil dat niet, omdat de groene oase die het gebied nu is, behouden moet blijven. De Floriade kan daar volgens haar omheen worden gebouwd. Donderdagavond legde de campingeigenaar de gemeenteraad uit wat haar bezwaren zijn.

Ze heeft inmiddels ruim 600 handtekeningen opgehaald van mensen die Waterhout steunen in het verzet. De gemeenteraad praat over twee weken met wethouder Henk Mulder verder over de kwestie.

reacties (24)

 • Jo

   

  Wie heeft dit toch allemaal bedacht? Adri Duivesteijn een Haagse PvdAer die Almere opnieuw wilde uitvinden en nog even een prijsje (de Floriade) wilde binnenslepen. Het moest allemaal zo snel dat ze geen tijd hadden om in het gebied rond te kijken. Zijn opvolger en de stad zitten nu met de gebakken peren.

  reageer
 • Natuurfotograaf / IVN-natuurgids

   

  Peter Aggenbach, als u een kritisch betrokken Almeerder bent, mag u zichzelf wel eerst een beetje verdiepen in het onderwerp. Dit is geen leegstaand veld. Deze locatie (kavel KZ77) is een groen cultureel erfgoed. Nu nog een oase van rust en bijzondere natuur met erfgoed uit de pionierstijd van de polder en Almere. Laten we daar zuinig op zijn. Ik heb de petitie vandaag getekend omdat ik het burgerinitiatief van Tineke steun. Almere is van ons allemaal en niet alleen van het geldverslindende prestige project team dat een landbouwtentoonstelling met de naam Floriade, wil neerzetten op een locatie die al bezet is.

  reageer
 • Jose van santen

   

  De camping lekker laten zoals het is. Maak de Floriade er maar omheen. Kunnen mensen er een paar dagen heen en op de camping verblijven. Er kunnen op andere plekken nog zat woningen gebouwd worden.

  reageer
 • zeurpiet

   

  Al kost het verplaatsen niks, het is HUN camping en daar is keihard aan gewerkt. Omdat de gemeente weer eens wat binnen denkt te halen moet dat maar ten koste van anderen ? Er is ruimte zat rond Almere en id doe eens wat met die achterlijke bouwval wat 'kasteel' heet.

  reageer
 • karel

   

  miljoenen. hahahaha

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Ik heb die Peter Aggenbach nog nooit op een zinnige bijdrage kunnen betrappen, met zijn onzinnige zwartboek van Almere. Dus Hans, laat lekker gaan die vogel. Ik denk, net als jij, dat het verplaatsen een hoop geld kost, want naast het afbreken van alle voorzieningen moeten die op Vogeleiland weer opgebouwd worden. Duur grapje lijkt mij. Integreren van beiden lijkt mij beter.

  reageer
 • Johan

   

  De gemeente laat z'n spierballen zien; winnen zullen ze ten koste van miljoenen. En ten koste van een hartwerkende familie die dit met eigen handen heeft opgebouwd. Waarom in hemelsnaam geen Floriade op het Kasteelterrein. Het ligt er klaar voor.

  reageer
 • Joke

   

  Waarom de camping niet voor zes maanden deel laten uitmaken van de Floriade? Goede voorzieningen, helemaal geschikt om er tijdelijke paviljoens neer te zetten. Een andere optie is het gewoon als camping voor de bezoekers te laten fungeren. De gemeente denkt dat het bebouwen van het stuk grond met villa's de Floriade mee zal helpen financieren. Is dit reëel? Er zijn in Almere zoveel mooiere locaties die nog lang niet vol zijn. Laat camping Waterhout gewoon voortbestaan en laat deze camping deel uitmaken van de Floriade! Landschapsarchitecten, wees eens niet zo behoudend, integreer de camping in jullie plan!

  reageer
 • Hans de la Mar,

   

  Als je reageert, is het misschien handig om je eerst te verdiepen in het onderwerp, en niet maar wat te roepen. camping Waterhout zit er inmiddels bijna twintig jaar en heeft een prachtig bedrijf aangelegd. Twee grote, moderne toiletgebouwen, acht prachtige bungalows, een centrumgebouw met restaurant, gebouwen voor opslag en materiaal, een infrastructuur waarmee alle plaatsen. Voorzien zijn van water en stroom enzovoort, enzovoort. Als je dat wilt afbreken, dan kost dat geld, veel geld. Meneer Achenbach, bezoek de camping eerst eens en ga dan een mening op internet zetten.

  reageer
 • miljoenenjacht

   

  heeft er iemand enig id hoe t vogeleiland erbij ligt? vol met bomen en geen vlak stukje te vinden op dat eiland dus als je alles moet kappen en goede grasveldjes moet maken ,af en aanvoer van materiaal en materieel gaat berekenen dan gaat het al hard. eredivosieclubs stappen over op kunstgras omdat alleen het bijhouden van hun velden alleen al teveel kost, snap dus wel dat veel centjes gaat kosten.

  reageer
 • jvdw

   

  waardeloze camping, ongezellig vreselijke eigenaren met hun achterlijke regeltjes. Denk dat dit geen gemis is voor de gemeente als ze weg zijn.

  reageer
 • Jos

   

  Alleen al een brug maken naar het Vogeleiland maken kost miljoenen... of moet je met een roeiboot over? Maar let op: die Floriade zal er kost wat kost moeten komen; het is inmiddels een prestigeproject. Uiteindelijk zal iedere Almeerders moeten dokken. Iedereen 500 euro; dan hebben we de 100 miljoen.

  reageer
 • cire63

   

  Maar wie gaan die paar tonnen of miljoenen ophoesten. Ik ben een almeerse burger en wil helemaal niet dat er een floriad e komt. Wie gaan dadelijk voor dan voor de verliezen opdraaien. Wij burgers van almere en dat wil ik niet.

  reageer
 • Nico

   

  Camping De Fantast kan beter uitwijken naar troebel water. De Noorder Plassen bijvoorbeeld.

  reageer
 • hartje

   

  alle kampeerplekken hebben water en electra ,misschien dat het geen miljoenen kost maar een overplaasing is niet alleen een veld verplaatsen ,maar ook al de administratie (brief papier )en alle andere nevenzaken als je eenmaal een mooi terrein heb dan wil je ook niet zomaar wijken iets als een floriade

  reageer
 • ron

   

  schijnbaar een hoop kostendeskundigen op OFL. vertel het dan maar, maar dan wel onderbouwd dat nemen jullie haar toch kwalijk? denk je nu wekelijk dat een eigenaar die het zelf heeft gebouwd niet weet wat ze heeft geïnvesteerd ?

  reageer
 • Swiebertje

   

  een goed kampeerterrein aanleggen kost echt wel een paar knaken.

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Je kunt toch GEEN leegstaand veld (herfst, winter) handhaven midden in een landbouwtentoonstelling, onmogelijk.

  reageer
 • michael

   

  tuurlijk miljoenen.... is het een 5 sterren camping met grote zwembaden, asfaltwegen 30 toilethuizen etc. ach ach weer een ondernemer die een slaatje wil slaan.

  reageer
 • Andree

   

  Van dat geld kunnen ze beter het Kasteel afbouwen. Daar wordt iedereen een stuk vrolijker van. En bij de Floriade heb je daar ook wat aan. Een prachtig uitzicht en een karaktervolle omgeving. Die eigenaren interesseert het helemaak niets en er zijn ontbindende voorwaarden om het goedkoop terug te nemen.

  reageer
 • Ja Ja

   

  Miljoenen? Dat mag je dan wel eens een beetje onderbouwen. En als het al die richting uit gaat, neem dan lekker genoegen met de helft en ga met pensioen.

  reageer
 • Marisol

   

  Belachelijk die geld verslindende Floriade,en om daarvoor deze mooie camping voor veel geld te verplaatsen, zijn ze niet goed wijs?

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Een grasveld en een houten paviljoen verplaatsen kost geen miljoenen. Je kunt toch leegstaand veld (herfst, winter) handhaven midden in een landbouw tentoonstelling, onmogelijk.

  reageer
 • Nico

   

  Dan denk ik: stop dan maar helemaal met die camping wanneer die de vooruitgang zo in de weg zit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert