Inwoners ontevreden over digitale loket gemeente

ALMERE
Almeerders zijn ontevreden over de dienstverlening van het digitale loket van het Stadhuis. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren.

Een verklaring voor de ontevredenheid moet volgens de gemeente gezocht worden in de vele ICT-storingen van de afgelopen jaren. Die hebben de dienstverlening ernstig gehinderd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de klanten ontevreden zijn over de manier waarop ze aan de telefoon worden bejegend. De gemeente gaat dat nog verder onderzoeken.

reacties (12)

 • ab van Dammingen

   

  Sta er niet van te kijken. Via het digitale platform meerdere keren een vraag gesteld en nooit een antwoord gekegen. Ik vind het triest om te zeggen maar de gemeente is er kennelijk niet voor de burger. Reorganiseren die bende daar en alle niet presterende medewerkers de laan uit sturen.

  reageer
 • Denise

   

  Tot nu toe geen lovende woorden voor gemeente Almere. In 2009 werd onze zoon geboren, zijn naar hadden ze verkeer ingevoerd. Na een strijd van 4 jaar is het eindelijk zoals wij het altijd al willen hebben. Klachten omtrent zwerfvuil hebben wij meerdere malen ingediend. Hier kwam geen reactie op, aan de telefoon werd laconiek gereageerd dat we moesten blijven melden. Met foto's en al, zonder resultaat. Ja een brief van de gemeente dat zij boetes uit zullen delen in de buurt. De site die keer op keer vast loopt bij het plannen van een afspraak met de gemeente. Laat ze er aub snel verandering in brengen.

  reageer
 • almere

   

  het is niet alleen digitaal een bende , maar ook bij burgerzaken zelf bij de balie,s en bij de gemeente blijven ze rustig slapen veronderstel dat ze daar eens moesten werken zeg nee we doen er zo min mogelijk aan daar beter ze doen niks .

  reageer
 • ICT

   

  ICT is afkorting voor Ik Communiceer Teleurstellend. En met die gedachte scoren ze een 10!!

  reageer
 • Reactie

   

  Over de meeste meldingen hoor ik niets meer. Het anonieme karakter van een digitaal loket maakt het er ook niet menselijker op. En als er al een reactie komt, dan is het inhoudelijk meestal zwaar teleurstellend (niet alle vragen beantwoord, geen naam van de functionaris, spelfouten, etc.). Gemeente kan zo een steekproef nemen door 10 willekeurige meldingen te bekijken en de opvolging erbij te zoeken. Dat heeft volgens mij weinig met ICT te maken...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Digitalisering is stom

  reageer
 • diew

   

  volgens de gemeente almere is mijn 18hjarige zoon een 16jarig meisje, al meerdere malen er geweest om het te laten corrigeren. En nog steeds heb ik op papier een dochter die 2 jaar jonger is. 1 aantal keer heb ik zelfs de reaktie gehad, ja het staat hier dus het zal wel kloppen. Bureaucratie ten top

  reageer
 • Peter

   

  de app "buitenbeter" werkt goed en is eenvoudiger dan de website. Meldingen worden naar gemeente gestuurd.

  reageer
 • Peter

   

  In het bedrijfsleven gaat ook veel fout maar dat lees je zelden omdat men daar niet open over is.

  reageer
 • Ilona

   

  Ook op het stadhuis gaat het steeds mis ben in 2011 getrouwd en heb de naam van mijn man aangenomen heb al 3 keer aan gegeven hoe de volgorde moet zijn eerst de naam van mijn man en dan die van mij en nog steeds lukt het ze niet dus op naar de 4e keer

  reageer
 • Andree

   

  Erg handig is het wanneer je een melding met foto's ingetypt heb en na de laatste bevestiging te zien krijgt dat de website database niet werkt. Veel eenvoudige zaken worden wel vlot afgewerkt. Andere meldingen worden gewoon gesloten als afgehandeld maar er wordt niets uitgevoerd terwijl dat wel de taak van de gemeente is. De betrokken ambtenaar heeft gewoon geen zin om het klusje uit te voeren of er een is gedoog beleid bij illegaal gebruik van de buitenruimte.

  reageer
 • piet

   

  nou niet alleen aan de telefoon hoor. ook als je voor een afspraak komt dan heb je van die chagrijnen die met hun verkeerde been uit bed zijn gestapt. of geen beurt hebben gehad die nacht ervoor. en ach ja ze geven de ict de schuld want mensen maken geen fouten alleen de computers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert