Winkelcentrum wijst verkopers daklozenkrant de deur

URK
Verkopers van daklozenkranten zijn vanaf zaterdag niet meer welkom in winkelcentrum Urkerhard op Urk. Volgens de Vereniging van Eigenaren is hiertoe besloten vanwege overlast.

Krantenverkopers zouden zich intimiderend hebben opgesteld en soms hinderlijk voor de ingang van winkels staan. Ook zouden ze weigeren te vertrekken, wanneer ze worden aangesproken.

Volgens de VVE is de passage tussen de winkels geen openbare weg, maar eigendom van de winkeliers. Mensen die in Urkerhard iets willen verkopen, moeten daar toestemming voor vragen. Hebben ze die toestemming niet, dan kunnen ze worden geweigerd. De winkeliers zeggen de maatregel met politie en gemeente te hebben overlegd.reacties (60)

 • waterwijker

   

  Komt niet vaak voor, dat hier zulke heldere, kloppende verhalen te lezen zijn. Die financiele sector moet helemaal afgebroken en dan vanaf de grond weer opgebouwd worden. Alleen zo kan de macht worden gebroken van deze happy few die onze maatschappij in gijzeling houden en daardoor zelf mooi weer kunnen spelen. Helemaal als er aan de andere kant van de schaal een groep is, die zich niet meer in de huidige (vecht)maatschappij kan handhaven, de daklozen dus. Die hebben geen enkel machtsmiddel om hun belangen te verdedigen, vandaar dat ze dus af en toe 'lastig' zijn. Maar de gemiddelde nederlander is klaarblijkelijk te stom om dat te snappen, die begint meteen te zeuren over 'van mijn belastinggeld' en meer van dat soort onzin.

  reageer
 • hk

   

  Ja, dat brengt meer op dan een uitkering. Wat prima is natuurlijk.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Bedonderen??? Nog niet zo lang geleden was er iets met vis wat niet zo fris riekte. Maar dat zal wel vergeten zijn....de pot verwijt de ketel. Schaam je, dat je er gesproken word over " dat volk"....ik denk dat je nog een lange weg te gaan hebt, voordat je beseft dat we allemaal een volk zijn.

  reageer
 • Marc

   

  Weet je wat het ergste is...iedereen zeurt over een paar daklozen. Maar als je je kop uit het zand haalt dan zijn het niet de buitenlanders of de daklozen die de boel verpesten. Het zijn de banken, de verzekeringsmaatschappijen, de multinationals die je echt beroven. Maakte iedereen zich maar eens boos over die vieze praktijken. De hele wereld kan in overvloed eten en drinken van het geld wat daar zit. De grote jongens die met hun offshore accounts voor biljarden belasting ontduiken. En iedereen zich maar druk maken over die paar euro van een dakloze (of nep dakloze).

  reageer
 • Marc

   

  Zou het werkelijk zo lucratief zijn, krantjes verkopen? Iemand zegt 100 euro per dag? Is 2000 per maand? Lijkt me sterk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Winkelier Dronten

   

  Gewoon bij de verkoper gaan staan, je telefoon pakken en net doen of je de politie belt, en in een mum van tijd zijn ze vertrokken.

  reageer
 • Urker

   

  Nu ze op Urk verdwenen zijn, zijn ze naar Emmeloord "gevlucht", stonden gisteren bij de Lidl en Action.

  reageer
 • Esther

   

  Had iedereen dat maar door!!!

  reageer
 • Esther

   

  Helemaal gelijk! Deze mensen verpesten het voor de echte daklozen!

  reageer
 • Swiebertje

   

  ze maken anders wel misbruik van medelijden dus gewoon je geld aan bijv leger des heils besteden

  reageer
 • Barbara

   

  Laten we, ieder voor zich, eens nagaan door wie wij ons gedurende de dag ongemerkt laten bedonderen, dan komen de verkopers van de daklozenkrant er erg goed van af! Zij hebben net als ieder ander een verhaal wat wij aan de buitenkant niet van hun snoeten af kunnen lezen. Bovendien is het zo dat zij nooit vragen om medelijden! Zij bieden hun waar aan op een manier die is toegestaan.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Je kunt ze vragen naar de vergunning. Hebben ze die niet, dan bel je gewoon de politie waar hun bij staan (of zogenaamd). Moet je opletten hoe snel ze weg zijn!

  reageer
 • burger

   

  Nooit gewoon geld geven dan werk je mee aan zwarte handel en frauderen in uitkeringen. In NL kan iedereen gewoon ergens eten en slapen en is dit geschooi waar niemand op zit te wachten niet nodig. Bij de Jumbo in Dronten bracht iemand de mevrouw een keer een kop koffie en een broodje, maar mevrouw beliefde dat niet. Even later werd ze door de politie opgepakt dus het zal wel niet mogen dit zogenaamde verkopen. Ze zal wel geen vergunning gehad hebben. Gewoon opnemen in de APV dat dit niet mag.

  reageer
 • Neve

   

  Zet ze allemaal bij Ron voor de deur want die weet het voor de Urkers zooooooo goed te vertellen. Pffffff

  reageer
 • johan

   

  dezelfde mevrouw die ( goh wat een toeval) samen met die andere mevrouw die aan de andere kant van dat centrum staat s' avonds wordt opgehaald door een luguber uitziende vent met een auto? Lekker geloofwaardig dat daklozen krantje. Verdraagzaamheid is okee, maar ons in de zeik laten nemen door zulk volk gaat me een beetje te ver

  reageer
 • Sjors

   

  Ruim tien jaar geleden toen mijn ouders de zaak nog hadden stonden er op een dag een krantenverkoper en een muzikant uit Roemenië bij hun voor de deur een takken herrie te produceren. Om als dakloze te leven hoef je niet naar hier te komen dat kun je thuis ook doen. Ze werden rond 17.15 gehaald met een busje en die mannen hebben wij uitgelegd dat wij niemand pikken in ons territorium zonder een vergoeding te betalen. Nadat ze 200 euro hadden vergoed is er in dat hele winkelcentrum sindsdien nooit meer een krantenverkoper of muziekkant gesignaleerd.

  reageer
 • Swiebertje

   

  ik zal ook eens lachend bij een winkel gaan zitten. kijken wat dat oplevert.

  reageer
 • Me

   

  Eigenlijk gaat de hele discussie over of ze nu wel of niet echt dakloos zijn. Als dat wel het geval is is een beetje verdraagzaamheid wel gepast. Is dat niet zo dan niet meer toelaten.

  reageer
 • Ingrid

   

  Triest, al deze reacties. Jaren heb ik de daklozenkrant gekocht totdat deze te duur werd. Bij AH in Lelystad staat een mevr de krant te verkopen. Ze is alleen maar vriendelijk en vraagt aan geen enkeleklant of ze de krant willen kopen, ze staat er in weer en wind vriendelijk te zijn. Het is jammer dat we zo,n onverdraagzaam volk aan het worden zijn!

  reageer
 • Rene

   

  De meeste staan er met een nieuwe iphone 5 en worden s,avonds opgepikt met een mercedes of bmw .

  reageer
 • MW

   

  Als ik daar zou gaan staan met kranten, zou je mij geen cent geven. Hooguit advies om te gaan werken. Je voelt je waarschijnlijk verheven boven hen, omdat jij het zo goed hebt en hun zo zielig zijn.

  reageer
 • Mw

   

  Domste wat je ooit kunt doen, is geld geven. Je stimuleert hiermee juist het bedelen. Als je ze een keer wat wilt geven, geef dan een broodje, fruit of wat drinken. Stel men treft op een dag (8-20) 1000 mensen. 5% (50)geeft een euro. Is 50 euro x stel 5 dagen is 250 euro pw. is 1000 p mnd. En dat naast je uitkering.... En wellicht is het percenrage nog hoger. Sorry maar ik heb geen medelijden met deze zgn Daklozen...

  reageer
 • Gerten

   

  Die "lui" zijn ook mensen. Net als jij en ik.

  reageer
 • Gerten

   

  Als je dat echt meent, dan ga jij toch ook krantjes verkopen. Je wordt er vast steenrijk van.

  reageer
 • Inwoner Dronten

   

  Helemaal mee eens Maria!!!

  reageer
 • ik heb nooit last gehad van deze mensen. Ik kreeg altijd te horen: goedendag of tot ziens fijne dag. Al kocht ik nooit een krant

  reageer
 • Urker

   

  Triest om dit te verbieden. Mij zien ze niet meer in dat winkelcentrum.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik kan een heel eind meegaan in je mening en een Christen heeft zeker een voorbeeldfunctie in dezen. In mijn ogen is zijn de werken doordeweeks vele malen belangrijker dan het kerkbezoek op zondag. Nu kom ik nooit zoveel in Urkerhard dus ik heb geen flauw idee wie en wat daar stonden maar ik zie elders toch erg veel gelukszoekers die niet echt dakloos zijn en in elk geval beschikken over een auto(die heb ik zelf geen eens ;-) ) En daar is dit concept toch nooit voor bedoeld. Deze mensen maken misbruik van de goedheid en naastenliefde in mijn ogen. Ik ken mensen genoeg die die krantjes geen eens willen(omdat er niets in staat) maar alleen geld geven omdat ze het 'zo zielig' vinden. In feite verkopen ze dus niets en ik mag daar ook niet gaan staan om zonnebrillen te verkopen of klokjes dus wat dat betreft zie ik hier geen reden om deze gasten hier voortaan te weigeren. Het is nog altijd grond van de VVE dus die bepalen wat er daar gebeurd. Nogmaals, er vanuitgaande dat het deze versie van 'daklozen' betreft.

  reageer
 • Willem Vlissingen

   

  Worden s' morgens met een zeer luxe auto gebracht en dringen iedereen de kranten op. Weg er mee.

  reageer
 • schaamende Urker

   

  Nou inderdaad. Ik ben het niet snel eens met reacties die kritisch naar Urk toe zijn maar nu wel. Ik vind het zeer triest dat dit gebeurd. Morgen weer de wet aanhoren waarin de naasteliefde als een van de belangerijkste wetten naar voren word gebracht. Beetje hypocriet. (de goeden/oprechten daargelaten)

  reageer
 • adv

   

  allerlei reacties weer. er staat gewoon .niet meer toegestaan wegens overlast. niet meer en niet minder. en overlast veroorzaken mag nergens in Nederland.

  reageer
 • Rooyen

   

  He he eindelijk. Ik dacht al: komt de kerk niet aan de beurt?

  reageer
 • Gerten

   

  Onzin. Ik heb nog nooit last van die daklozen gehad. Ik koop nooit een krant van hen, maar geef ze met bepaalde regelmaat een paar euro. Best aardige mensen. Als de bevolking ook eens wat aardiger voor hen was, dan is de wereld weer een beetje leefbaarder.

  reageer
 • gz

   

  de man met de accordion haald op een goede dag 100 euro op dus tel maar een simpel rekensommetje, geef nooit wat ze lachen zich suf. om die domme nederlanders , ze spelen nog vals ook , als een bijstandgerechtige iets op marktplaats zet wordt zn uitkering gestopt en dit kan wel?????

  reageer
 • piet

   

  ze hebben het beter als ons

  reageer
 • Neve

   

  Er staat ook : antwoord de zot naar Zijne dwaasheid niet ! Altijd dat stomme gezeik met geloof erbij te halen!!

  reageer
 • Mpb

   

  En op zondag het zieltje weer verschonen....

  reageer
 • Lol!

   

  Haha, je bent toch niet simpel? 99% van dat volk zijn zigeuners, Roemenen en Bulgaren die overdag op een redelijk legale manier de knip wat aanvullen. Irritant en straatvervuilend tuig wat ze beter kunnen opsluiten want na werktijd begint normaal gesproken hun lucratieve werktijd.

  reageer
 • Henk

   

  Zal wel door die nare AH Medewerkers komen.

  reageer
 • Astrid

   

  Ik koop de Z krant altijd als het ervan komen kan. Lelystad. soms de Herbergkrant, maar gelukkig mijn verkopers de Z krant. Het boeit helemaal geen ene lor hoe of wat, als die krant DEUGT en die deugt en die mensen netjes te werk gaan!

  reageer
 • Dennis

   

  Nu in Lelystad ook zo handelen en meteen laten gelden voor die " muzikanten"

  reageer
 • Kitty

   

  Ik vind het een sowieso een vorm van bedelen. Van mij mag het helemaal verboden worden, net zo goed als die lui die met een accordion voor winkels zitten te bedelen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  zoek maar eens naar Sander de Kremer de oprichter van de echte daklozenkrant. we hebben het hier over een heel andere groep mensen en het is jammer want deze groep verpest het voor de echte daklozen.

  reageer
 • nu nog in emmeloord

  reageer
 • Hr

   

  Centje bijverdienen ? Heb je wel eens goed Naar ze gekeken ?? Zo slecht hebben ze het niet hoor !

  reageer
 • Drontense

   

  Mogen ze in Dronten ook doen. Ze hebben een uitkering of bijstand.

  reageer
 • henk1

   

  Als het nu echte daklozen waren met de enigste echte daklozenkrant was er denk ik nog wel enige compassie geweest misschien. maar meestal zijn het onduidelijke nuet nederlandse types met een vaag 'herberg krantje' waarvan de opbrengst geheel in de zakken van de oplichters verdwijnt.

  reageer
 • Geb in t verleden van Echte daklizen krant MW

   

  Heb in t verleden van Echte daklozen kranten gekocht. Goede zaak, alleen jammer dat de helft in het Frans is. Laatste tijd wordt het verkocht door mn voorm. oostblokkers die net als die irritante muzikanten met een auto worden gedropt en aan t einde van de dag weer worden opgehaald. Dakloos.....

  reageer
 • Jan

   

  He he, dat werd tijd

  reageer
 • Ron

   

  Heb uw naasten lief Urkers.

  reageer
 • Cor

   

  Beste Mensen deze zogenaamde daklozen komen uit Bulgarije zij worden georganiseerd geplaatst bij de supermarkten. De bulgaren mogen nu hier werken dus hoeven ze niet meer te bedelen en helemaal niet als daklozenkrantverkoper wat trouwens de Herbergkrant heet . Kent u de cartoon van de bedelaar die na winkelsluitingstijd zich op laat halen door zijn chauffeur in een grote slee?? Nu dat is in dit geval aan de orde.

  reageer
 • Barbara

   

  Goh, wij hebben in Lelystad al jaren een heel leuk contact opgebouwd met degene die bij de AH zijn krantjes tracht te verkopen.

  reageer
 • ookurker

   

  Een grap zegt meer over jezelf dan over een ander

  reageer
 • Swiebertje

   

  ik heb toch regelmatig het idee dat het begrip "daklozen" de laatste jaren aardig uit zijn verband getrokken is. ik steun het leger des heils die op hun beurt weer de daklozen helpen. lijkt mij een betere besteding dan al die gelukszoekers bij supermarkten.

  reageer
 • Antje

   

  Het is triest van woorden... De daklozen willen centjes verdienen. Had ze nog 'n keer aangesproken wat de regels zijn. Er is al genoeg ellende op de wereld.

  reageer
 • Petra

   

  We zouden nu grappen kunnen gaan maken over het Urker hart in winkelcentrum Urkerhard...

  reageer
 • beernd

   

  mooizo, wegwezen dat opdringerige volk.

  reageer
 • Urker

   

  Ik heb nog nooit last van ze gehad. Laat die mensen (naasten)staan! Ik schaam me diep als Urker voor deze beslissing, die totaal niet overeenkomt met het "christelijke" gedachtengoed van de Urker bevolking. Een dikke fail!

  reageer
 • Maria

   

  Mooi en nu ook nog in Dronten.

  reageer
 • Fred de Vries

   

  Dus….: Als die luitjes zich niet zo intimiderend hadden opgesteld en niet zo hinderlijk voor de ingang van winkels hadden gestaan, was er niets aan de hand geweest?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert