'Deurbeller' slaat weer toe

LELYSTAD
De man die 's nachts in Lelystad bij mensen aanbelt en om geld vraagt, is in de nacht van zaterdag op zondag wederom door de politie aangehouden. Volgens de politie sloeg hij dit keer toe in de Boswijk.

Agenten hebben de man de afgelopen weken al drie keer eerder aangehouden en ook in april is hij al een keer opgepakt. De man is een plek in de hulpverlening aangeboden maar die weigert hij.

De politie zegt niets anders te kunnen doen dan hem steeds met een bekeuring wegens 'nachtrumoer' te laten gaan. De politie raadt mensen aan de deur 's nachts niet open te doen en de politie te bellen.

reacties (35)

 • Poe

   

  Binnendringen? Geloof er geen bal van. Deze man is al weken in de nacht aan het aanbellen en nu wil hij plotseling binnendringen?

  reageer
 • Marc

   

  Zo werkt het gelukkig niet. Een verplichte opname is alleen in extreme gevallen. Dus wanneer iemand door bijvoorbeeld een psychische stoornis lijd aan wanen, de grip op de realiteit kwijt is en een gevaar is voor zichzelf en anderen. Wanneer je gaat schuiven met deze regels loop je het risico dat de overheid naar believen mensen kunnen laten opnemen. "Jij bent lastig dus huppakee het gesticht in". In dit geval snap ik dat je zou willen dat het anders was maar toch ben ik tegen een verplichte opname.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Nou, binnen willen dringen in je huis (in Tjalk gebeurd en niet op een vriendelijke manier) omdat iemand weigert geld te geven, lijkt me toch wat anders dan 's nachts aanbellen en om geld bedelen. Hoe idioot dat laatste ook is. Deze man heeft duidelijk een probleem en stopt ondanks waarschuwingen en boetes niet met zijn gedrag. Lijkt me niet meer dan logisch dat hij gestopt wordt, desnoods door gedwongen hulp. Ik zeg niet dat hij achter slot en grendel in een instelling moet worden geplaatst, maar hij heeft wel degelijk hulp nodig.

  reageer
 • hk

   

  Als ze nou eens ophouden hem steeds boetes te geven, kan die man ook eindelijk gaan slapen, in plaats van bij nacht en ontij te moeten gaan bedelen om zijn boetes te kunnen betalen.

  reageer
 • ik

   

  De ice bucket staat al klaar bij het raam!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bri

   

  gedwongen hulpverlening? en dan? vasthouden op welke basis? zover ik lees en heb gelezen bedelt hij enkel om geld. hij is dreigend, maar vormt geen bedreiging.... ik zie wettelijk ook geen reden. en iemand kan je niet dwingen helaas...en zeker niet als hij geen gevaar voor zichzelf of anderen vormt.

  reageer
 • San

   

  laat hem dat dan elke nacht de hele nacht bij jou doen zodat werkend Lelystad gewoon zijn nachtrust kan krijgen

  reageer
 • Karel

   

  Laat die man nou gewoon zijn ding doen

  reageer
 • cos

   

  mag hopen dat die mafkees deze week een paar keer per nacht bij je aanbeld. hopelijk geen probleem.

  reageer
 • babo

   

  bij mij is die ook gekomen en ik was echt woedend dat ik voor dit klojo uitgewekt ben hij begon met zn verhaal maar ik liet hm niet praten ik zei opdonderen weg wegezen anders kom ik naar beneden zei ik en weg was die.maar hij was gewoon naar de apndere deur geweest.stel iemand komt aan je deur kloppen snacht 4-5uur en gaat verhalen zinnen. als die een probleem heeft dan gaat ie naar politie

  reageer
 • madelief

   

  jouw reactie klopt van geen kanten

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Nee, opsluiten voor aanbellen lijkt me ook niet nodig. Sterker nog, dat zou ik ook belachelijk vinden. Maar zoals vermeld blijft het daar niet bij, dat is ook het probleem. Deze meneer laat het niet bij aanbellen, zo is te lezen in de reacties. En waarschuwen en boetes geven helpt blijkbaar niet, want de man gaat gewoon door. Het lijkt me vooral voor de man zelf goed dat hij hulp krijgt. Vooral omdat er inmiddels situaties zijn geweest die minder onschuldig waren dan aanbellen. Zoals iemand al schreef, hij komt een keer de verkeerde tegen en dan gaat het mis. Dat lijkt me niet de bedoeling en dat zou ook erg akelig zijn voor de man.

  reageer
 • Bram

   

  Tot hij bij de verkeerde persoon aan belt

  reageer
 • lelystedeling

   

  ik zal jou een keer wakker bellen midden in de nacht, word je niet vrolijk

  reageer
 • San

   

  als hij geen hulp aanvaardt kunnen ze ook niet uitzoeken waarom hij dit doet. dus lekker opsluiten zeg ik! verstoring van de openbare orde?

  reageer
 • A H

   

  Lekker een ice bucket over hem heen.

  reageer
 • Lilian

   

  Ja Madelief, ik ziel al dat hij hier ongevraagd het huis binnenkomt. Hij gaat er met dezelfde gang weer uit als dat hij erin ging. Is wel heel zachtjes uitgedrukt, want ik ken mijn lieve man. :-)

  reageer
 • Lilian

   

  Afijn, toen was het gewoon de meteropnemer die je k.o. sloeg. Gnif....

  reageer
 • Poe

   

  Wat wil je dan? Opsluiten voor aanbellen? Gelukkig woon ik in een land waar dat nog niet mogelijk is. En over angst? Ik ben banger voor mensen met jouw denkwijze dan iemand die aanbelt. Gaan we jou nu opsluiten?

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ik noem hem niet crimineel, dat vind ik niet de juiste benaming. Maar deze man valt mensen lastig, niet alleen door aan te bellen, soms ook op andere vervelende manieren. Hij is door de politie gewaarschuwd dat hij hiermee moet stoppen, heeft boetes opgelegd gekregen, maar gaat gewoon door. Het lijkt mij dat er moet worden ingegrepen voordat het misgaat.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ik heb sinds begin dit jaar geen last meer van irritante (kranten)verkopers, heb een speciale sticker op de deur. Bij ons helpt deze als een tierelier. Geen last meer gehad. Deze man valt mensen lastig, niet alleen door te bellen, maar ook op soms hele nare manieren. Het lijkt mij dat er moet worden ingegrepen voordat het misgaat.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ik weet er alles van vanuit mijn omgeving, daarom denk ik dat het goed is dat er eens wat wordt veranderd vwb die regels. Uiteraard moet dit heel zorgvuldig worden gedaan, het moet niet zo zijn dat iedereen zomaar gedwongen kan worden opgenomen/behandeld. Maar deze man overtreedt continu de regels, is al vijf keer beboet, gaat stug door en valt mensen lastig op soms hele nare manieren. Het lijkt mij dat er moet worden ingegrepen voordat het misgaat.

  reageer
 • HM

   

  Dat is nou net het probleem. De wetgeving in Nederland is zodanig dat iemand daadwerkelijk een gevaar moet zijn (in feite al geweest zijn) voordat hij opgesloten kan worden. Dat is toch te gek voor woorden. Vroeger hadden we voor dit soort mensen grote instellingen in een fraaie bosrijke omgeving. Dan vielen ze niemand lastig.

  reageer
 • henk

   

  sinds wanneer mag je snachts niet aanbellen bij mensen? ik zie het probleem niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie betaalt dan het tientje aan de Ice Bucket Challenge?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gedwongen hulpverlening is voor mensen die een gevaar voor zichzelf of voor anderen zijn. Dat lijkt hier niet het geval, hoewel het natuurlijk knap hinderlijk is. Zomaar mensen opsluiten vanwege onaangepast gedrag lijkt me onverstandig. Er zelf op slaan ook niet. Lastig? Misschien eens bekijken waarom deze man zich zo gedraagt, met iets meer details dan 'hij is niet goed bij zijn hoofd'.

  reageer
 • dre

   

  hij niet meer maar jij hebt ineens een strafblad. regels zijn krom in Nederland. sla een inbreker neer en jij zit achter slot en grendel terwijl de inbreker weer 3 inbraken pleegt

  reageer
 • Tiemen

   

  Deur open-uithalen met de rechter-deur weer dicht Moet je eens kijken hoeveel keer hij nog aanbelt

  reageer
 • koosss

   

  wat doet deze man nu eigenlijk verkeerd? is hij crimineel of zijn wij allemaal gek geworden?

  reageer
 • madelief

   

  hier is hij op de tjalk 39 al meerdere malen geweest. hij wacht je ook op als je naar je werk gaat en springt dan uit de bosjes,als je niks geeft dan dringt hij je huis binnen hij probeerde via voor en achterkant huis binnen te komen. als je politie belt wordt er eerst gevraagd wat wil je wat we doen tja nou meneer de agent beschuit met muisjes eten lekker samen. zijn ze eindelijk hier is vrouwelijke agent bezig met notities en beschrijving van de man aan het opschrijven maar snapt er totaal geen reet van.en voor de rest doen ze niks echt niks. en vervolgens fietst die gast zo langs en laten hem zo gaan. vandaag of morgen treft hij de verkeerde aan een deur en die maakt hem met de grond klein.

  reageer
 • beernd

   

  die boetes zullen betaald moeten worden dus betaald hij niet dan komt hij vanzelf vast te zitten. laat em lekker bellen joh of heb je liever irritante kranteverkopers !!

  reageer
 • Sonja

   

  Emmer water over zijn kop gooien! Wat en mafkees

  reageer
 • mindseye

   

  @s.de liefde. zolang die man geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving is kan men hem niet gedwongen opnemen.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Het is toch te zot voor woorden? Dit is (als ik het goed lees) al de vijfde keer dat hij er met een boete vanaf komt. Hij kan hulp krijgen, maar weigert die. Het moet niet gekker worden, er is inmiddels toch wel bewezen is dat hij telkens opnieuw de fout ingaat? Mensen voelen zich niet prettig door zijn gedrag, worden gestoord in hun privé op een vervelende manier, sommige mensen zijn bang voor deze man. Maar meneer krijgt en boete en gaat vervolgens vrolijk door met zijn ziekelijke gedrag. Als mensen hulp weigeren, terwijl duidelijk bewezen is dat men hulp nodig heeft (zoals bij dit heerschap), dan wordt het tijd om eea te veranderen aan de regels rond gedwongen hulpverlening.

  reageer
 • janus

   

  ja,dat heb je met media aandacht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert