"Momenteel geen jihadisme in gemeente"

ALMERE
Er zijn op dit moment geen signalen dat er jihadisten in Almere verblijven. Burgemeester Annemarie Jorritsma laat dit weten in antwoord op vragen van de VVD-fractie. Ook zijn er geen Almeerders die van plan zijn te vertrekken om deel te nemen aan de jihad.

De gemeente is samen met andere instanties als de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid, OM en politie alert op radicalisering, volgens de burgemeester.

Tot nu toe is alleen jihadstrijder Khalid K. gelinkt aan Almere. Deze man verbleef een tijd in de stad en vecht nu in Syrië. Hij verspreidt foto's van zichzelf waarop hij poseert met afgehakte hoofden. Khalid K. heeft geen verblijfsrecht meer en hem is de toegang tot Nederland en de EU voor langere tijd ontzegd. Van terugkeer naar Almere is dus ook geen sprake, aldus Jorritsma.

reacties (7)

 • Hans

   

  jij snapt het, nu Jorritsma nog

  reageer
 • theo

   

  Oh zoo waar!

  reageer
 • karel

   

  ben je niet blij met het antwoord?

  reageer
 • Jos

   

  Over vuilnis gesproken...

  reageer
 • As

   

  Volgens Annemarie was er een paar jaar geleden ook absoluut geen sprake van bendevorming in de stad terwijl de politie wel beter wist en de scholen (voortgezet onderwijs) er juist voor waarschuwde en o ja er was ook nog een voorval met een pomp.... Maar Freek B, deze burgemeester mag niet zomaar met het vuilnis hoor, chemisch afval moet apart verzameld worden. Dus als Annemarie zegt dat er niets aan de hand is kan je haar rustig geloven en 's avonds met een gerust hart gaan slapen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Elke kleuter weet, wie zeurt wordt overgeslagen. Moord en brand gillen bij elk vleugje tegenwind maakt het beeld van de pvv ook niet bepaald sterker. Durf eerst maar eens met inhoudelijke commentaar op wezenlijke onderwerpen te komen. Mogelijk ga ik dan de pvv wat serieuzer nemen (en de rest ook).

  reageer
 • Freek_B

   

  Dat is toch ook wel erg bijzonder! Toen de PVV deze vragen stelde kreeg men geen antwoord, anders dan dat de gemeente zich daar niet mee bezighoudt, en dat dat het domein van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid & Justitie. Maar als de VVD de vragen stelt, kunnen er ineens wel allerlei antwoorden geformuleerd worden! Wat is dit voor ondemocratische poppenkast? Dus niet de inhoud van de vragen is relevant voor Mevr. Jorritsma, maar de vrager ervan! Wat een aanfluiting voor de lokale democratie. En wat een schoffering van de burgers die op de PVV gestemd hebben. Een burgemeester hoort BOVEN de partijen te staan. SCHANDE! Vuilnisman, mag deze burgemeester mee? We willen graag een nieuwe, deze is stuk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert