VVD: Geen parkeerkaartjes bij natuurgebieden

FLEVOLAND
Natuurbeheerders moeten geen entreekaartjes verkopen of parkeergeld heffen. Dat vindt de VVD in Flevoland. Volgens VVD-statenlid Eduard Plate slagen natuurorganisaties er de laatste jaren juist weer in om mensen bij de natuur te betrekken. Een 'betaald bos' zal volgens hem bezoekers afschrikken.

Natuurbeheerders kunnen volgen hem op een creatievere manier geld bijverdienen. Hij denkt bijvoorbeeld aan houtverkoop, horeca-activiteiten of het bieden van overnachtingsmogelijkheden. Moeten hiervoor bestemmingsplannen worden gewijzigd, dan zegt de VVD Flevoland daar graag aan mee te werken

Eind vorige week werd bekend dat een aantal natuurorganisaties overweegt om bezoekers te laten betalen. Met de extra inkomsten zou het wegvallen van subsidies kunnen worden opgevangen.

reacties (6)

 • -Z-

   

  Ik vind het alleen al een vreemd gegeven dat natuur moet gaan verdienen aan auto's. Het zou geen parkeergeld, maar milieuboete moeten heten dan. "U komt met een auto, dan bent u niet goed bezig en daar betaalt u hier, midden in de natuur, extra voor." Maar allereerst zouden natuurgebieden beter ontsloten moeten worden om niet van de auto afhankelijk te zijn voor een dagbezoek.

  reageer
 • Joke

   

  Klopt, ik heb ook wel eens betere dichters gelezen.

  reageer
 • KC

   

  De VVD bezuinigd eerst en nu mogen de natuurorganisaties geen parkeergeld heffen. Dit is niet te rijmen.

  reageer
 • I.P.Porretje

   

  Waarom ga jij niet fuseren met je buren links en je buren rechts? Grote besparingen zijn mogelijk..

  reageer
 • Willem

   

  Iedereen praat hier voor zijn beurt,de Telegraaf put uit een enquete waarin dit als een mogelijke optie naar voren komt om mountainbike Routes te laten betalen door de gebruikers

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  De VVD adviseert creatief bezuinigen voor de natuurorganisaties. Misschien niet zo creatief maar wel effectief is samenwerking. Waarom niet fuseren of nog beter Staatsbosbeheer en Flevo-Landschap laten opgaan in de sterkste en meest democratische organisatie Natuurmonumenten. Scheelt in ieder geval een hoop kosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert