Provincie wil Festival Oude Muziek

FLEVOLAND
De provincie laat onderzoeken of het mogelijk is om een deel van het Festival Oude Muziek naar Flevoland te halen. Het festival wordt al jaren in Utrecht gehouden.

Volgens de provincie heeft Flevoland voldoende festivals op het gebied van moderne muziek, maar is meer klassieke muziek gewenst. De organisatie van de Festival Oude Muziek maakt nu een plan, waarin een Flevolandse versie wordt uitgewerkt.

Als het plan wordt goedgekeurd, heeft de provincie totaal 400.000 euro beschikbaar voor vijf edities tussen 2015 en 2019.

reacties (5)

 • ivonne meijer

   

  Meer aandacht voor oude muziek is heel mooi en samenwerking met het Festival Oude Muziek kan heel vruchtbaar zijn. Laten wij daarom vooral niet vergeten dat Flevoland zelf ook uitstekende vertolkers van dit genre heeft! Het Apollo Ensemble brengt al meer dan 22 jaar originele programma's in onze polder. Dat oude muziek ook in onze nieuwe gebouwen prachtig klinkt is volgende maand bijvoorbeeld weer te horen bij de Lelystadse Bachdagen en de concertserie 'Bach & Zelenka' (o.a. in Almere-Haven en Bant).

  reageer
 • Jos

   

  Meer aandacht voor oude muziek is welkom! Maar laat de provincie dan iets origineels bedenken in plaats van te proberen het Festival Oude Muziek te splitsen! Dat festival hoort in de binnenstad van Utrecht met zijn kerken thuis!

  reageer
 • musiqolog

   

  Nog beter dan oude muziek? Onmogelijk. Mijn enige zorg is dat het veel beter in Utrecht past dat in Lelystad of Almere. Tussen gebouwen uit de jaren '70 komt een carillonrecital minder tot zijn recht. Het is eerder een omgeving die je associeert met avantgardemuziek (maar ja, daar komt geen hond op af). Het zou beter zijn als er een inheemse muziekcultuur van de grond kon komen. Een Flevolands Symfonieorkest. Of het Almeerse Madrigaalkoor, of de Drontense baroksolisten, als je per se oude muziek wilt. Maar ja, als de gemiddelde Flevolander 0,0 behoefte aan cultuur heeft, zal daar wel niet veel van komen....

  reageer
 • Aaltje

   

  400.000 euro daar moet toch een betere bestemming voor te vinden zijn!

  reageer
 • Serge

   

  Asjeblieft zeg..... zonde van het geld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert