Kamervragen over strafblad Lowlands-gangers door drugsbezit

BIDDINGHUIZEN
De landelijke PvdA-fractie heeft Kamervragen gesteld over 119 Lowlands-bezoekers die zijn aangehouden voor het bezit van drugs. Een aantal van hen heeft nu een strafblad omdat ze een voorstel accepteerden om direct een boete of een taakstraf te krijgen.

De PvdA vraagt zich af om hoeveel mensen het gaat en of de verdachten wel in staat waren om op dat moment, zonder rechtsbijstand, een weloverwogen beslissing te nemen. Ook wil de PvdA weten waarom er geen advocaten aanwezig waren op Lowlands.

Een strafblad kan problemen opleveren bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die voor steeds meer banen nodig is.

reacties (11)

 • pietje

   

  Drugsdealers? Doe ff normaal. Als je ook een pilletje voor je vrienden had meegenomen was je al de sjaak. Terwijl een pilletje in het uitgaansleven ondertussen gemeengoed is geworden. Niet dat ik daar blij mee ben, maar het zet de zaak wel even in een ander perspectief.

  reageer
 • Snorretje

   

  De mensen maken vooraf een weloverwogen beslissing om drugs bij zich te hebben. Kleine hoeveelheden worden in beslag genomen en de zaak gesponeerd. Dit zijn mensen die meer bij zich hebben dan een gebruikershoeveelheid wiet.

  reageer
 • Poe

   

  Omdat de locatie niet goed is, mensen op dat moment niet bezig zijn met de gevolgen en eigenlijk zo snel mogelijk weer naar het terrein willen. En dan is een strafblad behoorlijk wat. Het OM misbruikt deze situatie door een versie van snelrecht toe te passen zonder rechter. En daarmee worden rechten geschonden.

  reageer
 • Serge

   

  told you so. Belachelijke zaak.

  reageer
 • politici

   

  Heerlijk weer zo'n politicus die niet weet hoe het werkelijk werkt en dan maar wat roept. Was komen kijken voor je jezelf weer in de krant wil praten. Dan had je het antwoord al geweten maar ja.....dan had je geen kamervraag meer gehad en was je niet in de media gekomen en dat kan natuurlijk niet

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ...

   

  het blijft een misdrijf. Waarom zij geen strafblad en iemand die buiten lowlands wordt aangehouden en veroordeeld wel? In Nederland heeft iedere aangehouden verdachte recht op en advocaat. Een hulpofficier van justitie moet dit juist vragen...de aangehouden persoon kan vervolgens zelf beslissen of hij wel of geen bijstand wilt...zolang je geen misdrijf pleegt krijg je sowieso geen problemen!!

  reageer
 • Max

   

  Misschien hadden die drugsdealers even moeten nadenken, voordat ze probeerden om drugs een festivalterrein binnen te smokkelen. Ik zeg helaas pindakaas.

  reageer
 • Client

   

  Clientelisme wellicht?

  reageer
 • Poe

   

  Dus mensen zonder baan kunnen drugs gebruiken en naar Lowlands? Kun argument. Drugs is verboden in veel gevallen en daar heb je je aan te houden. Maar ook het OM heeft zich aan regels te houden, en dit riekt naar makkelijk scoren.

  reageer
 • Ze hebben zelfstandig de beslissing genomen, om ergens, waar het niet mag, toch drugs te gebruiken en zijn betrapt. Eigen schuld dus.

  reageer
 • hadwiges

   

  Belachelijk! Hoezo een strafbal als je drugs bij je hebt. Er zijn genoeg mensen die drugs gebruiken en een goede baan hebben, waarom mensen zonder baan zo moeilijk maken. zo komen ze nooit aan een baan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert