Kansarme kinderen sporten bij FC Almere

ALMERE
Ruim tweehonderd scholieren van Praktijkonderwijs Almere kregen maandagmiddag een voetbalclinic bij FC Almere.

De campagne van het ministerie van Veiligheid en Justitie, "alleen jij bepaalt wie je bent", moet kansarme jongeren een kans geven om te gaan sporten. Vaak kunnen zij door de thuissituatie geen lid worden van een club omdat er geen geld is of omdat de ouders het kind niet stimuleren.

Door de clinics hoopt de organisatie dat tientallen kinderen de weg naar het sportveld vinden en lid worden van een sportvereniging. Bovendien moet de campagne bijdragen aan het voorkomen van overlast en criminaliteit onder de jongeren.

reacties (13)

 • Esther

   

  Mijn zoon aangemeld bij deze vereniging, ipv informatie, werd ik meteen even gewezen op de contributie en evt selectiekosten, terwijl ik graag iets meer over de verging wilde weten, van een andere moeder kreeg ikmte horen dat zij geen geld meer hebben en onder toezicht staan van de gemeente. Ik weet nu niet wat ik moet doen. Mijn zoon wil heel graag voetballen, maar hier kreeg ik het gevoel dat zij alleen geld wilde en voor de rest niets. Ik hoorde ook dat er veel gespuis rondloopt , veel kinderen die weggestuurd zijn bij andere, ik hoop dat mijn zoon ergens anders wil spelen, al moet hij dan wel verder rijden met de bus.

  reageer
 • Lexie

   

  Wie bepaald wie er kansarm zijn? Zo ondertussen hebben ook de tweeverdieners geen geld meer om kinderen op te voeden , en straks komen er weer 1000 asielzoekers extra naar Almere Ben ik nou gek geworden?

  reageer
 • Serge

   

  Compleet mijn mening. Subsidie graaien, dat is het.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, ik lees het al: het is niet goed of het deugt niet.

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Dat kan makkelijk naar, pak weg, 98. Geen wonder dat rijken steeds rijker worden met zulke minimale bijdragen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • T. Verbiest

   

  Het gaat deze club helemaal niet om kansarme kinderen , maar om nieuwe leden. Dat je gratis lid kunt worden , komt uit een subsidie van de gemeente, de vereniging hoopt op meer omzet uit het horeca gedeelte. De titel kansarm is ook helemaal verkeerd gekozen, het betreft hier niet de kinderen, maar een kansarme vereniging. Helaas worden alle kinderen met een bepaalde opleiding nu gegeneraliseerd als kansarm. Maar deze kinderen hebben een bepaald talent, ga daar eens mee aan de slag, dan kan iedereen zien dat deze kinderen niet kansarm zijn. Helaas zet deze vereniging, FC ALMERE, zichzelf niet in een goed daglicht. Het blijkt dat deze vereniging dus kansarmer is dan de leerlingen.

  reageer
 • Mona

   

  Jij wilt niet weten hoeveel kansarme kinderen er hier daadwerkelijk in Almere wonen. Echter wel erg dat dit geassocieerd wordt met Pro. Tevens betalen wij voor 2 kinderen die elk 1 sport beoefenen al ruim 750 euro per jaar.

  reageer
 • Mona P.

   

  Onze zoon zit op Pro. Alle kinderen van Pro mochten naar deze Clinic en dan mag je daarna een jaar lang gratis lid worden van FC Almere. Aangezien wij al bij een andere voetbalvereniging zitten melden wij onze zoon daar dus niet aan. We hadden dit dus wel kunnen doen, terwijl wij absoluut niet kansarm zijn en toch een goed gevulde portemonnee hebben. Ik kan hier dus met mijn hoofd niet bij dat dit dus gewoonweg mogelijk zou zijn geweest en een beeld gevormd wordt dat kinderen op Pro veelal uit kansarme gezinnen komen.

  reageer
 • Poe

   

  Ja joh, laat de rijken nog meer betalen.....betalen al 95% van alles...

  reageer
 • Faerie

   

  Ze zouden ook minder stigmatiserend te werk kunnen gaan en activiteiten/clubverbanden aanbieden aan zowel rijken als armen. Als je de rijken dan wat meer laat betalen, maken zij het daarmee ook voor een ander kind mogelijk en je krijgt meteen een mix van milieus wat ook weer verbindend en antistigmatiserend kan werken. Dit is toch wel triest, ook om het zo in de media te brengen. Kansarm? Noem het talentweekend ofzo..

  reageer
 • johan

   

  wellicht iets voor almere grimm city. draagvlak binnen Almere genereert toeschouwers

  reageer
 • pietje

   

  Dus, als ik het goed begrijp ben je kansarm als je praktijkonderwijs volgt? En dat als je niet sport je overlast gaat veroorzaken en crimineel wordt?

  reageer
 • piet

   

  dat zeggen ze goed als ouders geen geld hebben om hun kind op een club te doen. als de overheid niet al ons geld steelt en alles alleen maar duurder maken en ons onze ziektekosten terug geven houden wij geld over om onze kinderen te stimuleren om op een club te gaan want dan houden we daar geld voor over.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert