Gemeenteraad wil af van achterkamertjesoverleg

NOORDOOSTPOLDER
Een ruime meerderheid van de gemeenteraad in Noordoostpolder wil zo snel mogelijk af van achterkamertjesoverleg. Dat hebben de politieke partijen volgens SP-fractievoorzitter Tjitske Hoekstra maandagavond besproken.

De SP stoort zich er al langer aan dat er naast de gewone commissievergaderingen steeds meer informele overlegjes plaatsvinden. Dat is onoverzichtelijk en leidt ertoe dat de gemeenteraad zijn eigen werk niet meer kan controleren. De meeste partijen zijn het eens met de SP, zegt Hoekstra.

De gemeenteraad vergadert ook geregeld in beslotenheid, maar dat is volgens Hoekstra soms onvermijdelijk vanwege de vertrouwelijkheid van onderwerpen.

reacties (5)

 • Caro

   

  Heeft de SP het over de overleggen die er zijn naar aanleiding van hun eigen raadsagenda, waar ze vooraf bij onderwerpen betrokken worden?? Vreemd..

  reageer
 • Jan Van Veen

   

  De SP demonstreert liever dan dat ze met betere voorstellen komen in een openbare vergadering. Ik lees op OF alleen maar berichten dat ze ergens tegen zijn. Waar is de langetermijnvisie van de SP?

  reageer
 • Po

   

  Ja, in algemeenheid willen alle partijen af van de achterkamertjes, maar om toch wat voor jezelf te kunnen regelen of andere partijen de loef af te steken heb je toch achterkamertjes nodig. Daarom zullen ze altijd bestaan.

  reageer
 • whoknows

   

  en misschien om niet het "vriendjespolitiek" in het openbaar kenbaar te maken, denk dat hiermee al vele projecten zijn geweest wat de gemeente heel veel extra onnodig uitgegeven geld heeft gekost, en dat het "vriendje'" er alleen maar beter is van geworden. Maar ja dat wil de gemeente liever niet in het openbaar rondbazuinen.

  reageer
 • Wim

   

  Daarom heeft de gemeenteraad besloten alle onderwerpen vertrouwelijk te maken. Alleen over personen vergader je vertrouwelijk, al het andere moet in het publieke debat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert