Onduidelijkheid over onderzoek dode hond

LELYSTAD
Het is onduidelijk of en wie onderzoek gaat doen naar de dode hond die zondag op de parkeerplaats Rivierduin tussen de Ketelbrug en Lelystad-Noord werd gevonden.

De politie die door de Stichting Dierennoodhulp Flevoland werd gebeld en als eerste aanwezig was, laat via een woordvoerder weten dat het een zaak is voor de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Dat is volgens de woordvoerder de normale procedure. Een medewerker van die Inspectiedienst reageert verbaasd. Hij zegt dat het om een strafrechtelijk onderzoek gaat en dat de verantwoordelijkheid bij de politie ligt.

Het dier ligt in een koelcel van de Stichting Dierennoodhulp Flevoland. Een medewerker van deze hulporganisatie vermoedt dat het zwaar gehavende beest is gebruikt bij illegale hondengevechten.

reacties (7)

 • Waarom moet bij dit onderwerp steeds die foto geplaatst worden?

  reageer
 • ikke

   

  ja en meer dan we denken ook. helaas maar waar.

  reageer
 • alm

   

  Tja, wie van de twee instanties moet hier manuren voor gaan vrijmaken!!! In dit regeltjesland is dat momenteel het belangrijkste.... Prioriteit heeft het kennelijk nog niet. Media blijf a.u.b. nabellen wat de status is!! Alleen dan gaat men er daadwerkelijk wat mee doen helaas!

  reageer
 • anja

   

  ik denk dat het beter is dat ze gaan uitzoeken wie dit heeft gedaan om het arme dier zomaar tedumpen als oud vuil laten ze zien dat ze de dader vinden zodat die zijn straf krijgt en voor de hond het ga je goed achter de regenboog

  reageer
 • Alm

   

  Men ziet het duidelijk niet als een zaak met prioriteit is mijn eerste conclusie!!! Hou deze zaak als media goed onder de aandacht a.u.b. Praktijk is nu eenmaal dat er dan wel een onderzoek gestart gaat worden!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Hebben wij dat dan in de Polder ? Hondegevechten ? Nee toch hoop ik..

  reageer
 • sammie

   

  Wat denken ze van samenwerking? Het lijkt mij van belang dat de daders gestraft kunnen worden dus start beide een onderzoek!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert