Twee gewonden bij botsing op de Hogering

ALMERE
Bij een ongeluk op de Hogering in Almere zijn twee mensen gewond geraakt. Drie auto's en een kleine vrachtwagen waren betrokken bij het ongeluk ter hoogte van de Karperweg.

Eén van de slachtoffers moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd.

Door het ongeluk stond er een tijd lang een file richting het centrum. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog door de politie onderzocht.

reacties (21)

 • Karl

   

  De Hoge Ring kan je wel de racebaan van Almere noemen. Er zijn maar weinig mensen die zich aan de snelheid houden van 80 km/u. Gemiddeld ligt deze op 100 of soms zelfs hoger. Meer controle of trajectcontrole zal helpen. Trouwens, als het ligt op oranje springt is er niets aan de hand. springt deze op rood ook niet direct. pas na 2 seconden wordt de flitser ingeschakeld.

  reageer
 • millo

   

  Het is een slecht punt voor een flitspaal. Als je vanaf Almere buiten komt rij je over een brug, direct erna staat die paal. Doordat de weg wat verzakt achter de brug kom je in een soort van val terecht waardoor de auto minder contact met de weg heeft. Licht spingt op oranje mensen trappen op de rem gevolg is dat de wielen blokkeren wat weer een schrik reactie bij andere oplevert. Woon in die wijk zie het zo vaak gebeuren.

  reageer
 • Zicacola

   

  Jammer dat je in zo'n geval geen dashboardcamera hebt waarmee je aan kunt tonen dat het zo gebeurd is als je zegt.

  reageer
 • millo

   

  Wat ik nog steeds niet begrijp, waarom geen superrotondes??? Die liggen ook al op andere plaatsen, geven een betere doorstroming, mensen moeten wel afremmen of de snelheid aanpassen. Tevens scheelt het kosten aan energie van stoplichten en het onderhoud ervan.

  reageer
 • Paul

   

  Helemaal mee eens !! Hoe vaak wordt je niet ingehaald door iemand die met een snelheid van meer dan 100 km/u rijd ?? En dan ineens , een flitspaal !! Dan gaan ze vol in de ankers zonder over de gevolgen na te denken en zelf hebben ze dan meestal niets !!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fran

   

  ik heb zelf daar een ongeluk gehad. Ik reed daar op de rechterbaan had voldoende afstand op mijn voorganger wordt links ingehaald en hij gaat naar de rechterbaan...dus ik was mijn afstand kwijt en die gast gaat vol in de rem bij oranje omdat hij de flitspaal zag. Ik kon niet meer genoeg remmen dus vloog tegen hem aan... en ik was dus fout....omdat ik achterop knalde

  reageer
 • Herman

   

  Verkeerde voorstelling van zaken. De flitspaal is niet de schuldige, maar die weggebruikers, die willens en wetens, harder dan de max. snelheid rijden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom staat die flitser daar ook alweer? Had dat niet iets met verkeersongevallen te maken?

  reageer
 • Bart

   

  Zoals eerder aangegeven door iemand anders is het misschien ook verstandig als bestuurders meer afstand gaan houden van elkaar? Lijkt me een gezonde verkeerssituatie als je op tijd kan remmen wanneer de persoon voor je dat doet, met rood, oranje en zelfs groen licht!

  reageer
 • Antje

   

  Inderdaad ... Flitspaal is meestal de oorzaak. Waar je 80 km mag rijden, op de Hogering, wordt vaak harder gereden. En ja.. Zie je 'n flitspaal.. en dan flink op de rem trappen. Het is niet alleen op de Hogering, o.a ook op de Veluwedreef..

  reageer
 • Karel

   

  Afstand houden bijvoorbeeld ?

  reageer
 • ron

   

  Danny is dat nou logisch voorstel met je eigen argumenten? ooit waren bij de Karperweg geen verkeerslichten : heel veel ongelukken. na de verkeerslichten toen werden het er minder. toen kwam de flitser. waar zijn de cijfers of de ongevallen zijn toegenomen ? Mijn indruk is dat het sinds de flitser alleen maar is afgenomen. Daarnaast denk ik maar weet dat niet zal een kopstaart vanwege dezelfde richting en een achterligger die ook wel een beetje mee zal remmen minder ernstig is dan in de flank rijden van de auto die van de Karperweg komt. als een kopstaart bij een flitser echt ernstig is dan heeft minimaal 1 van de 2 denk ik toch wel heel veel te hard gereden dan wel totaal niet opgelet of afstand gehouden. Laat dus voorlopig die flitser maar staan.

  reageer
 • Tinus

   

  Die mijnheer heeft het ook over anticiperen en dat staat haaks op het uitvoeren van levensgevaarlijk rijgedrag , als je dat doet dan anticipeer je niet . Zo simpel is het dus voortaan goed lezen of goed willen begrijpen . De meeste automobilisten kijken niet verder dan de voorkant van hun auto.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Klopt, maar hoe verklaar je dan dat er op sommige wegen méér ongelukken gebeuren dan op andere? Komen er op die wegen gevaarlijkere weggebruikers? Of zou het toch misschien een ietsiepietsie aan de inrichting van de weg liggen kunnen liggen?

  reageer
 • Herman

   

  Wie zorgt er dan voor, dat die afstand te klein is? JIJZELF.

  reageer
 • Danny

   

  Het word tijd dat ze de flitser daar verwijderen. Mensen zijn soms bang om nog een oranje stoplicht te pakken en gaan dan vol op rem trappen zonder te kijken of er nog iemand achter hun rijdt. Het is voor de rest een normaal kruispunt met een stoplicht. De flitspaal zorgt voor de meeste ongelukken. De flitspaal kunnen ze beter op het kruispunt bij de manage plaatsen. Hier word regelmatig door rood gereden. Ook veelal door vracht wagens.

  reageer
 • Herman

   

  Een weg is NOOIT levensgevaarlijk, maar de weggebruikers doen levensgevaarlijke dingen.

  reageer
 • vin

   

  Ik merk zelf dat Door die flitspalen sommige mensen vol op de rem gaan bij oranje licht. Vaak is te weinig afstand met je voorganger het probleem

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Auto staat voor de streep. Een andere is achterop gereden?

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Er staan verkeerslichten. Wat valt er nog meer te anticiperen? Overigens is de gang zan zaken nog volledig onbekend.

  reageer
 • Jodokus

   

  Weer t.h.v de Karperweg , wanneer gaan we eens leren dat dit gedeelte van de Hogering levensgevaarlijk is en hierop anticiperen ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert