Geen uitstel voor huishoudelijke hulp

FLEVOLAND
De gemeenten Noordoostpolder en Urk houden vast aan hun plan om de huishoudelijke hulp per 1 maart weg te halen bij de Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Noordoostpolder en Urk varen daarmee een andere koers dan de gemeente Steenwijkerland. De wethouder daar beloofde woensdag naar mogelijkheden te gaan zoeken om het contract met de Zorggroep tenminste tot eind volgend jaar te kunnen verlengen. Steenwijkerland komt daarmee de vakbonden tegemoet, die om een ruimere overgangstermijn hebben gevraagd.

Noordoostpolder zegt niets in extra uitstel te zien, omdat de huishoudelijke hulp hoe dan ook op een andere manier moet worden geregeld. De gemeenten willen hiervoor een eigen bemiddelingsbureau opzetten. Huishoudelijke hulpen die hun baan verliezen, zouden voor een deel via dit bureau weer aan de slag kunnen.

reacties (6)

 • gerda

   

  oud worden is in nederland geen zege, maar een vloek, het is voor deze beleidsvoerders te wensen dat ze nooit ziek worden en zeker niet oud

  reageer
 • JH

   

  Het gaat bij het overnemen van personeel cq het opnieuw laten solliciteren niet eens alleen om leeftijd (jong wel aannemen en ouderen niet) Daarnaast verslechteren vaak opnieuw! de arbeidsvoorwaarden en leveren deze zeer onderbetaalde medewerkers opnieuw in. Dat maakt het beleid nog onmenselijker.

  reageer
 • henk

   

  Iedereen onslag geven en dan de medewerkers weer laten solliciteren bij een andere zorgverlener . Alleen die gene die jong en geen vlekje heeft wordt aangenomen . Wat een asociale streek ! En wat een onzekerheid bij de ouden en zieken . Hoop dat de burgers bij de volgende verkiezingen dit onthouden !

  reageer
 • zorg

   

  urk Noordoostpolder laat je ouderen niet in de steek ze de polder en urk opgebouwd wat het nu is laat ze niet verpaupering en vereenzamen zet de schouders er onder en laat niet zo veel medewerkers in de steek dit zijn mensen die met een hart dit werk doen !!!!

  reageer
 • johan555

   

  Ze willen het zo, dan moeten ze het ook zo krijgen. Gemeenten hopen dat dit door mantelzorg, buren en ik weet niet wie op vrijwillige basis wordt opgelost. Laat nu iedereen dit vrijwilligerswerk nu eens een poosje niet doen bij de start van deze onmenselijke manier van zorghulp waar ze iedereen laten barsten. Laten ook diegene die nu aan de kant worden gezet eens NIET solliciteren bij dit gemeentedepot. Laat ze het nu eindelijk eens voelen dat dit niet kan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hulp

   

  samenwerking is de beste optie in deze tijd let op jullie tellen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert