Vossenburcht in centrum van de stad

ALMERE
Stad en Natuur Almere geeft het gebouw van Casa Casla een nieuwe naam. Op 14 september opent wethouder Frits Huis het pand aan het Weerwaterplein als De Vossenburcht.

Casa Casla is begin deze maand overgedragen aan de natuurorganisatie, nadat het architectuurcentrum is verhuisd naar de Schouwburg in Almere. De Vossenburcht wordt gebruikt om de link te leggen tussen de stad en de wilde natuur. Er is voor deze naam gekozen omdat de vos één van de wildste dieren is die zich geregeld in de stad laat zien.

Stad en Natuur wil het pand vanaf dit najaar onder andere gaan gebruiken als startpunt voor excursies.

reacties (5)

 • Bert Snijders

   

  Huurpenningen gaan dus vestzak broekzak. Hoeveel subsidie krijgt Stad en Natuur nu meer? En hoeveel krijgt Casla nu minder? Beter is als de ondernemers met hun plein uit het stadhuis vertrekken naar het Alnovum om te ondernemen en de lege ruimte daar te huren met echt geld. En Stad en Natuur, ACM, De Schoor etc etc juist in het stadhuis gaan zitten, hun extern gehuurde panden verlaten, waardoor er enorm bezuinigd wordt op huurpenningen. Maar ja, wie ben ik?

  reageer
 • astrid

   

  altijd die mensen die zoveel op vossen tegen hebben daarom JOEPI dit is een positief tegen initiatief al die mensen die tegen vossen zijn gaan niet willen begrijpen dat het helemaal geen andere dieren zijn dan honden dan hazen dan fretten. Laat ze sluwer zijn zo heeft IEDER dier wat ! Zoals de waard is zo vertrouwd hij zijn gasten.

  reageer
 • henk

   

  Vossen zijn ook nestenrovers , als er veel vossen zijn blijven er geen weidevogels over . En omdat de vos een cultuurvolger is en s'winters in de stad eten kan vinden blijven er in het voorjaar te veel vossen over . Denk niet dat we zo blij moeten zijn met zoveel vossen .

  reageer
 • ron

   

  eens met henk

 • Jos

   

  Goeie club Stad en Natuur. Geen praatjes, maar goede voorzieningen voor iedereen; Kemphaan, Oostvaarders, Eksternest, Kinderboerderij, Buitenplaats. Daar heeft de stad iets aan.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Wat een goed initiatief om de natuur, die Almere rijk is, de stad binnen te halen!!

  reageer
 • Asjemenou

   

  Vossen moeten we niet blij mee zijn, teveel wind in het stadscentrum, er was ook iets met meeuwen laatst en zo kan ik nog wel een aantal contra indicaties opsommen om vooral de natuur geen ruimte te geven en juist duidelijk te maken dat deze bewoners er ook (nog) zijn in de omgeving waar wij allemaal wonen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert