Extra onderzoek in chloormoord

ALMERE
Er wordt extra onderzoek gedaan in de Almeerse chloormoord. De advocaat van de verdachte Almeerder drong daar donderdag op aan bij de rechtbank in Lelystad. Ook de rechtbank zelf wil meer weten van twee deskundigen over de oorzaak en het tijdstip waarop het 38-jarige slachtoffer overleed.

In maart werden in een woning in de Almeerse Kaneelstraat een dode en een zwaargewonde man gevonden. In de woning hing een sterke concentratie chloor. De buurt werd ontruimd en hulpverleners werden onwel.

De door chloor bedwelmde man werd later in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van moord. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij het slachtoffer gewurgd en daarna chloor gedronken in een poging om zelfmoord te plegen.

Volgens zijn advocaat is een onderzoek van een radioloog niet duidelijk over het tijdstip van overlijden en de exacte doodsoorzaak van het slachtoffer. De radioloog concludeert dat het slachtoffer door wurging is overleden en niet door chloor. De advocaat wil dat de radioloog dit toelicht, want in de luchtwegen van het slachtoffer is ook een grote concentratie chloor aangetroffen.

Op 23 oktober wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert