Vakbond voert actie voor cao vrachtwagenchauffeurs

ZEEWOLDE
Vakbond CNV Vakmensen heeft vrijdagochtend in Zeewolde een flyeractie gehouden voor een betere cao voor vrachtwagenchauffeurs. De bond doet dit omdat er volgende week een overleg plaatsvindt met de werkgeversorganisatie.

De onderhandelingen liggen al een aantal maanden stil. De bond wil een eenjarige cao voor de chauffeurs en een loonsverhoging van drie procent.

Met de flyers wil de vakbond CNV een signaal afgeven dat ze er mee bezig zijn en de chauffeurs informeren over de laatste stand van zaken. Er zijn een paar honderd flyers uitgedeeld.

reacties (10)

 • jeroen

   

  Waarom heeft iedereen wat tegen de firma Koops? Zolang men binnen de regels van de wet blijft is alles toch in orde? Als je zelf eigenaar bent van een bedrijf en er is de mogelijkheid om in deze crisis de kosten te besparen is dit toch echt prioriteit. (nee ik heb verder niks te maken met de fam koops, ik erger me alleen aan het continue wijzen op de oosterse werknemers)

  reageer
 • hans

   

  kees koops zelf?

  reageer
 • Cor

   

  Vakbond CNV Vakmensen??? Ze staan op een zeer onveilige plek met als gevolg oponthoud en gevaarlijke situaties. Echte vakmensen denken daar beter over na....

  reageer
 • Kees

   

  Denk dat Wolter Koops een van de weinige bedrijven in Nederland is die z'n zaakjes wel op orde heeft!! Pand in Nederland met Nederlandse auto's en chauffeurs,2 grote panden in Duitsland met auto's op Duits kenteken!! Een groot pand in Polen waar ook de Poolse auto's worden aangestuurd,betaald en personeel word aangenomen.Dan natuurlijk ook Poolse auto's. Het onderhoud van de auto's gebeurt in Zeewolde. Ik ken een paar Nederlandse chauffeurs die er al jaren rijden en met veel plezier.

  reageer
 • tja

   

  wolter k bedoeld u zeker uit zeewolde staat al jaren bekend als een uitmelker van personeel en vooral poolse arbeiders 1100 euro verdienen polen daar inclusief overuren komt neer op 80uur per week pools kenteken op de nederlandse auto x550 vrachtwagens wegenbelasting ontduiken natuurlijk want die polen rijden zelden ook echt in polen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • onbegrip

   

  bij wolken k werken bijna geen Nederlandse chauffeurs meer 500 Polen die werken onder de Poolse "cao" 1100 inclusief overuren alle vrachtwagen omgekeerd naar Pools kenteken dus hier ook geen wegenbelasting meer betalen maar wel alleen maar hier rijden doe daar eens wat aan

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Wat dacht u van de bazen die onderbetalen?

  reageer
 • pietje chauffeur

   

  Vakbond maak je hard voor chauffeurs bietencampagne ,zij worden ieder jaar genaaid!

  reageer
 • Johan

   

  @Henk. Willen werken. Niet moeten. Deze mensen zijn onwijs blij met zoveel geld

  reageer
 • Henk

   

  Laat de vakbond zich eerst maar eens druk maken over al die oostblokkers die voor een hongerloontje moeten werken !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert