Aardappelteler opent pieperboetiek in Amsterdam

NOORDOOSTPOLDER
Aardappelteler Krispijn van den Dries uit Ens opent eind deze maand een pop-up store met aardappels in Amsterdam. Met de pieperboetiek wil de teler uit Noordoostpolder de aardappel weer op de kaart zetten.

In de winkel van Van den Dries zijn 30 verschillende rassen te vinden. Er is paarse patat, aardappelwodka en regenboogchips. De winkel moet een informatiepunt worden voor burgers die meer willen weten over piepers. Zo komt er een expositieruimte voor aardappelkunstenaars en worden er lezingen gegeven.

De opening is op 26 september en de winkel blijft twee weken staan in Amsterdam.

reacties (10)

 • ikke

   

  Ik hoop dat de boer hier heel veel succes mee heeft!! Een leuk item voor hart van Nederland voor nog meer publiciteit?!

  reageer
 • Neve

   

  Gaat het hier om persoonlijke kwaaltjes uitgebreid uiteen te zetten ? De boer heeft gewoon een geweldig idee om dit te doen en ik wens hem veel sucses. ! Jammeren over kwaal van aardappels.... Pfff.... Kijk eens wat meer naar de ellende op t nieuws man! , die stakkers hebben pas wat te klagen.

  reageer
 • idd

   

  dan kun je de solanine in de aardappel waarschijnlijk niet verdragen, en dat verschilt idd van persoon tot persoon

  reageer
 • puree

   

  zal wel intolerantie wezen denk ik. Dit word vaak door zetmeel veroorzaakt wat niet goed word omgezet in t lichaam waardoor je een brandend gevoel in de keel of buikstreek kunt krijgen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bedoel je een allergie of een intolerantie? Google het maar eens, een essentieel verschil.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Yo

   

  Klopt dat t niet voor iedereen geldt!!! Het valt onder voedselallergie. Ik heb het ook niet over dat aardappelen ongezond zijn!!!?? En er staat ook nergens dat ik schrijf dat t voor iedereen geldt. Alleen dat steeds meer mensen erachter komen hoe zwak ze zich kunnen voelen van nachtschade. Wat voelen jullie je aangevallen zeg hahaha. Mss toch eens Googlen waar ik t over heb. Ben geen gezondheidsfreak die jullie overhaalt. Get A life

  reageer
 • .\/\/.

   

  Misschien geldt dat voor jou, maar om daar nu algemeenheden uit te halen lijkt me overtrokken. Overigens neemt de voedselhysterie de laatste tijd groteske vormen aan. Wat je wel of niet mag, kan of moet eten begint religieuze trekjes te krijgen.

  reageer
 • onzin

   

  vlieg toch op. Aardappels zijn hardstikke gezond

  reageer
 • Yo

   

  Voor mij geen aardappelen meer! Nachtschade (aard,tomaat,paprika) maakt mij zwak, moe met geregeld pijnen. Voel mij zonder aardappelen meer fitter worden. En steeds meer mensen komen hierachter!

  reageer
 • Ikke

   

  Nu is Krispijn al vaker op omroep Flevoland geweest. Mag je toch hopen dat ze daar wel weten dat hij van der Dries heet, geen van Diest...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert