René Peeters pauzeert voorzitterschap bestuur GGD

ALMERE
Wethouder René Peeters, die ook voorzitter is van het Algemeen Bestuur van GGD Flevoland, wordt tijdelijk ontheven uit die functie. Dat laat het college weten aan de gemeenteraad. Peeters laat de functie tot januari vallen om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

GGD Flevoland is één van de partijen die door de gemeente is verzocht om een plan te maken voor de jeugdgezondheidszorg. Dat is een belangrijke taak van de gemeente die gericht is op de lichamelijke, sociale en geestelijke gezondheid van jongeren.

Zodra alles is afgerond zal hij het voorzitterschap weer op zich kunnen nemen.

reacties (2)

 • Rinus

   

  Schijn? Eigenlijk weten we met deze actie wel beter.

  reageer
 • ron

   

  dat kan ik niet volgen. het is allang bekend dat dat plan er moet komen en hij gaat nu pas weg ? en daarna komt hij weer terug .... Ik geef toe dat dat soort afwegingen altijd heel lastig zijn en doe daar normaliter niet te moeilijk over. Als je je formele rol inlevert wil dat ook niet zeggen dat je geen contact met elkaar hebt. Sterker in zijn rol zal je zelfs dat contact moeten hebben. Naar mijn gevoel had deze ontheving al veeeeeeel eerder moeten plaatsvinden en ook zonder terugkomst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert