"Internationale busverbinding in Lelystad''

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad wil een speciale halte bij het station voor internationale busverbindingen. Dit zodat touringcarbedrijven tegen aantrekkelijke tarieven naar grote Duitse steden als Berlijn, Hamburg en Frankfurt kunnen rijden.

Volgens fractievoorzitter Jack Schoone bieden busbedrijven steeds meer diensten aan tussen grote en kleine plaatsen in Europa. Hij denkt dat een dergelijke halte ook goed is voor de toeristische sector in de eigen regio.

Leefbaar Lelystad wil weten wat het college van burgemeester en wethouders van het plan vindt en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.

reacties (18)

 • Ik

   

  als we nu met bv Eurolines naar het buitenland willen, dan moeten we toch ook eerst naar bv Amsterdam (of een andere grote stad) reizen om op te stappen, dus waarom zouden mensen niet naar Lelystad reizen om daar op te stappen. Lelystad ligt heus centraal voor midden Nederland, en als je de opstaphalte op een plek die ruimte heeft voor gratis parkeren, plant, dan mag het ook wel buiten het centrum zijn, dan komen de mensen heus wel. En dan een goed aansluitend openbaar vervoer voor mensen die niet met een auto komen. Neem Eurolines op het Amstelstation als voorbeeld. En dan bij ons... met een parkeerterrein want dat hebben ze op het Amstelstation niet. Zul je zien dat "loopt als een trein" want de trein is tegenwoordig niet meer te betalen.

  reageer
 • Rinus

   

  Willen ze weg dan?

  reageer
 • .\/\/.

   

  kan je me uitleggen wat dat met internationale busverbindingen in Leleystad te maken heeft?

  reageer
 • wk

   

  De Zuiderzeespoorlijn aanleggen, misschien? Een trein naar Emmeloord, Heerenveen, Drachten en Groningen. Kun je doortrekken naar Bremen en Hamburg. Iedereen blij.

  reageer
 • lol

   

  En daar zijn de azijnpissers weer, mensen kap toch met dat eeuwige gezanik!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Alex

   

  Laat jack Schoone eerst eens kijken naar de verkeersdrukte achter het station want dat zal de enige plek zijn voor een externe bushalte. Een touringcar plek is niet voor 1 bus maar meerdere bijelkaar..... waar willen ze de rest dan laten......Maar dit komt vaker voor plan neer zetten en niet verder kijken wat het gevolg ervan zou kunnen zijn

  reageer
 • Harry44

   

  Soms wil een raadslid zijn naam even in de publiciteit hebben. Wat moeten busbedrijven in Lelystad ? Zwolle, Almere zijn goed bereikbaar daar zullen touringcar bedrijven eerder reizigers willen ontvangen. Lelystad is ook hier een stad te ver voor.

  reageer
 • ron

   

  (even buiten het vliegveld want dan zal alles veranderen) vanuit de inwoners van Lelystad is er uiteraard onvoldoende aanbood aan reizigers Ligt Lelystad dan zo handig voor deze bestemmingen. Moeten mensen eerst naar Lelystad en daarna komen ze langs Zwolle of langs amersfoort. Lijkt me een kansloze toevoeging die niets bijdraagt.

  reageer
 • Gerda

   

  Waarom zouden bussen internationaal gaan? Het zijn de touringcar bedrijven die internationaal reizen en die zetten je af bij een hotel en niet op het (bus)station.

  reageer
 • frits

   

  Leg dan wel een echt busstation aan, met een overdekte wachtruimte. Buitenlandse busbedrijven willen wel iets hoogwaardigs om te stoppen. Niet dat hun reizigers uren met hun bagage in de regen moeten staan te wachten.

  reageer
 • Henk

   

  We krijgen voor het vliegveld ook een pendeldienst en transferium in de stad. Dit past daar prima bij!!! Top Idee!

  reageer
 • Frits

   

  Doe dan Almere, Almere is veel grootser dan Lelystad, in Almere kunnen toeristen nog een beetje genieten, in lelystad moeten ze zich dood vervelen..

  reageer
 • peter

   

  ja alleen is almere rottig om bij de stad te komen en daar zit connexxion al helemaal niet op te wachten hebben ze nog meer concurrentie. Hahahahaha. maar goed het zal dan weer het vervoersbedrijf eurolines worden. want die rijdt voor 20 euro door heel Europa. daar is voor ern goedlopende en beter touringcar bedrijf niet tegen te rijden.

 • Maartje

   

  hahaha naar Almere? Voor de Primark? Op toeristisch gebied legt het grootse Almere het pertinent af tegen Lelystad. Lelystad, waar zomers al erg veel duitsers zijn. Al van ouds zie je zomers veel auto's met duitse kentekenplaten door de stad rijden en er zijn blijkbaar zoveel duitsers in Bataviastad, dat ik daar afgelopen woensdag omroepen en reclames in het duits hoorde

 • frits

   

  Nou, daar ben ik het echt niet mee eens. jarenlang in Almere gewerkt. Dat is toch echt de ergste en saaiste plaats van Nederland. Lelystad is veel leuker, ook voor toeristen. Batavia Stad, Oostvaardersplassen, Natuurpark, Aviodrome, boottochtjes vanaf de Bataviahaven. Top!

 • Oldschool

   

  In Almere zijn ze al beroofd voordat ze de bus in stappen

 • Inwoner

   

  Lekker gemakkelijk om dit bij het gemeentebestuur neer te leggen. Waarom zelf niet de busmaatschappijen benaderen? We hebben het toch over zelfredzaamheid.... Of geldt dat alleen voor inwoners en niet voor politieke partijen??

  reageer
 • Poe

   

  Prima idee! Eindelijk iets wat waarde kan toevoegen.

  reageer
 • ikke

   

  Top idee!!

  reageer
 • Ex-Lelystedeling

   

  En waarom zou iemand uit Berlijn, Parijs of enig andere Europese stad in godsnaam naar Lelystad willen? Net zo min als dat Nederlanders woonachtig buiten Lelystad er naartoe willen; omdat er niets is. Hiernaast is Lelystad qua bevolking de afgelopen 20 jaar ook tot een dieptepunt gezakt, geweld toegenomen en hebben alle werkende mensen de stad verlaten. Dus, internationaal? Lijkt mij geen toekomst.. Zorg eerst dat de stad zelf op orde is en de er meer normale (werkende) bevolking is.

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Fijn te horen dat je toch nog bent vertrokken. Vlag uit, vandaag. Het gaat je goed.

 • frits

   

  Klopt niet, bevolking van Lelystad is de afgelopen 20 jaar juist gegroeid. De werkgelegenheid ook. U leeft in een verleden dat niet meer bestaat.

 • Maartje

   

  er niks is? dat U er niet meer bent is juist het beste wat er is. verder werk ik en woon ik er hoor

 • Sonja de Wild

   

  Een bijzonder goed initiatief. Laat het niet bij voornemens blijven ! In ons woonland Duitsland al geruime tijd een vanzelfsprekende voorziening ( o.a. Fernbus) tegen super tarieven, een financieel voordeel dus en daarbij qua reistijd nagenoeg vergelijkbaar als overige verkeersmiddelen. Ongevraagd advies : Zet u Munster (NRW) dan please ook op de kaart ?

  reageer
 • HM

   

  Hoe krijg je de Lelystedelingen nog sneller de stad uit om elders hun geld uit te geven? En denk maar niet dat mensen uit die grote Duitse steden enige behoefte hebben om de omgekeerde reis te maken.

  reageer
 • Chef

   

  Doe een bus van Lelystad naar Enkhuizen zal Lelystad drukker woorden maar nee hoor elke. Dag n file op de dijk doe 2100 n plezier n bus klaar

 • Maartje

   

  oh nee? U bent wel erg overtuigd van uw weten. Duitsers zijn gek op Nederland en kunnen vanuit Lelystad in 40 minuten in Amsterdam zijn. Hoezo geen markt?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert