14 maanden cel geëist voor kinderopvangfraude

ALMERE
Tegen een vrouw uit Almere is vrijdag voor de rechtbank in Haarlem 14 maanden cel geëist wegens grootschalige fraude met kinderopvangtoeslag. Volgens justitie heeft de Almeerse samen met drie verdachten voor tientallen mensen in Almere en Amsterdam een toeslag voor de kinderopvang aangevraagd, terwijl die mensen daar geen recht op hadden.

De verdachten zouden jonge moeders hebben overgehaald om mee te werken. Geld dat ten onrechte werd uitgekeerd, moesten de moeders met de verdachten delen. Omdat de belastingdienst het geld nu terug wil, verkeren de meeste moeders in grote financiële problemen.

De meeste moeders zijn het afgelopen jaar al veroordeeld voor hun aandeel in de fraude.

reacties (4)

 • BVT

   

  wanneer gaat de belastingdienst eens nadenken, het is zo makkelijk om geld van de overheid te stelen. Zeker als buitenlanders dit doen en na het ontvangen van de grote sommen geld vertrekken naar orden waar de overheid ze nooit kunnen pakken. Staaltje kansloze bedrijfsvoering wederom van onze mongolen die het in Nederland voor het zeggen hebben. En dan zegt er dadelijk weer een hoge manager of directeur: Maar de foutmarge van 0,001% is te accepteren. Maar die 0,001% was met die Bulgaren wel omgerekend 610 miljoen!! Ontslaan zo'n gek die zoiets zegt. Wie moet dat geld betalen, ja juist. Daarom gaan er zo veel bedrijven failliet en zijn er zo veel massa ontslagen. Alles wordt duurder, omdat de overheid overal steken laat vallen. Je kan beter 100 controleurs aannemen voor de werkgelegenheid en fraude van 610 miljoen op voorhand willen aanpakken en heb je die kosten van de extra werknemers er zo uit en help je de economie en werkgelegenheid. Zo moeilijk is dat toch niet???????

  reageer
 • Denise

   

  Ik heb zo'n vermoeden dat zij dit geld ook wel terug zullen moeten betalen. Stomme fout om in mee te gaan als ouder zijnde!!

  reageer
 • Serge

   

  Wat een fopstraf voor dat geld dat verduisterd en weg is.

  reageer
 • Dave

   

  Die 14 maanden zijn volkomen terecht,maar ik snap die moeders ook niet.Terecht dat ook de moeders moeten bloeden want het is een slecht voorbeeld voor hun kind(eren).Een volwassen vrouw zou beter moeten weten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert