PvdD: doodschieten zwijnen geen optie

NOORDOOSTPOLDER
De Partij voor de Dieren Flevoland vindt het triest dat de provincie een ontheffing heeft gegeven voor het afschieten van wilde zwijnen in het Kuinderbos.

Volgens de partij kunnen de beesten van een particulier zijn, als blijkt dat ze inderdaad tam zijn.

De PvdD vindt dat de provincie jagers te snel ontheffing heeft gegeven zonder eerst naar alternatieven te zoeken. Dat het afschieten gebeurt voor de verkeersveiligheid, noemt fractievoorzitter Melissa Bax van de PvdD niet geloofwaardig.


reacties (31)

 • Koos W.

   

  Sinds wanneer is een lid van de PvdD een zakkenvuller. Ik vat dit op als een belediging. Ik zet mij volkomen belangeloos in voor mens en dier!

  reageer
 • Koos W.

   

  De PvdD komt altijd voor alle (dieren) belangen op. ook als het niet in de media staat, maar dan lees je het niet. Dus zeg niet zulke domme dingen.

  reageer
 • Hans K

   

  Klopt. One issue partijen heb je niet veel aan. Zakkenvullers met kortzichtige blik. Schieten we ze niet af, dan doen de stropers het wel. Vannacht weer raak in het bos nabij de Groene Kathedraal.

  reageer
 • Wakker worden...

   

  Jammer dat de PvdD alleen voor 'dierenbelangen' opkomt als dat lekker ligt in de media. Waar zijn ze als het gaat om de duizenden dieren die in de Oostvaardersplassen geen eten hebben in dat stuk nepnatuur? Jammer dat hieronder sommige mensen de halve economie plat willen leggen voor een paar wilde zwijnen, maar ander leed niet (willen) zien. Maar ja, sommigen zullen nooit wakker worden vrees ik...

  reageer
 • gerda

   

  het is weer herfst, het jacht-seizien gaat weer open, in het buiten gebied werden 's zomers fazanten uitgezet en gevoerd door de "heren en dames" jagers om ze vervolgens in het najaar af te schieten, misschien wordt dit SPEL, hier ook wel gevoerd, dan hebben ze weer een geweldige dag gehad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Nou en, er kunnen allerlei dieren of kinderen onder je banden komen. Oppassen en snelheid aanpassen. En anders de gevolgen accepteren.

  reageer
 • frits

   

  Prima vergelijking, het is allebei barbarisme en zinloos moorden omdat iets niets bevalt. Ook die jagers knallen er maar wat op los voor hun eigen genot en omdat ze de wereld naar hun hand willen zetten. Bah.

  reageer
 • ja

   

  beklagenswaardig die vergelijking bezint voor dat gij schrijft. ..

  reageer
 • Freddy

   

  Ja hoor , de PvdD maakt zich wel druk om een paar zwijnen en 4000 gezonde kalveren die geruimd worden daar hoor je ze niet over. In het ijselmeer met de PvdD

  reageer
 • Herman Gallé

   

  Niet de vergelijking, maar de overeenkomst is schandalig, Rick!

  reageer
 • js

   

  het is niets voor niets mensDOM en Dierenrijk

  reageer
 • mmmm

   

  Swiebertje volgens mij hoor jij daar ook bij

  reageer
 • Eens

   

  Mooie reactie hermann helemaal mee eens!

  reageer
 • Rick

   

  De vergelijking met IS is schandalig !!!!!

  reageer
 • Herman Gallé

   

  Zwijnen, vossen, herten, roofvogels zijn levende wezens met gevoel. Ze kunnen pijn hebben, angstig zijn, (on)gelukkig zijn, hebben hun kinderen lief en willen - bovenal - leven! Dat en nog veel meer hebben ze met ons als mensen gemeen. Er zijn kleine zielen hier die hun auto belangrijker vinden dan het leven van een zwijn of een ander dier. Arme, foute mensen. Godzijdank is er een partij die het geweten van de samenleving is, de Partij voor de Dieren. Gezever over overlast, gevaar en ander 'ongemak' bewijst dat veel mensen begrippen als beschaving, respect en mededogen slechts hanteren wanneer het om de eigen soort gaat. Dat leidt niet alleen tot dood en verderf onder andere dieren, maar zal uiteindelijk ook het einde van het menselijk ras inluiden. Want zonder (andere) dieren, natuur en milieu redden we het niet. Eerbied voor het leven, beschaving, mededogen en persoonlijke verantwoordelijkheid is het enig juiste antwoord op de brute wereld waarin we nu leven. Laat die zwijnen met rust, rijd rustig en voorzichtig en accepteer ongemak, schade en economisch verlies als iets wat bij het leven hoort.

  reageer
 • KC

   

  Met zout op hun staart hoef je dit ook niet meer toevoegen. Alleen peper.

  reageer
 • Swiebertje

   

  beste ik als ik 60 rij op de veluwe heb ik al ruzie met alles en iedereen, laat staan 30 km/h. daarnaast zijn ze niet alleen een gevaar voor automobilisten ook voor gewassen, tuinen en honden. kortom die beesten horen daar niet

  reageer
 • tavz

   

  jij komt dus uit die buurt en weet dat daar beesten zitten. ik niet en rijd daar netjes 60 wat aangegeven snelheid is en krijg wel zn beest op mn auto gaat de PVDD deze schade betalen?

  reageer
 • Rick

   

  Enkel maar 30 km rijden, leuk als je toeristisch rijdt maar niet realistisch natuurlijk. En heb je die bossages vlak langs de weg gezien? Dan rem je ook niet met 30 km op tijd

  reageer
 • George

   

  alleen wilde zwijnen zijn lekker op de BBQ

  reageer
 • ik

   

  Als jij maar 30 km p/u rijdt Rick, heb jij tijd genoeg om te remmen. Ik kom geregeld in een omgeving waar veel wilde zwijnen zitten. En daar rijd ik gewoon langzamer met in gedachten dat er een de straat op kan komen. Het is toch te gek voor woorden dat die dieren zomaar afgeschoten worden? De PvdD vindt het geen optie dat ze doodgeschoten worden, daar ben ik het helemaal mee eens en ik hoop echt dat de PvdD er ook achteraan gaat en een andere oplossing vindt. De dieren hebben er niet om gevraagd om daar gedumpt te worden. En hier laat ik het bij, ik hoop alleen dat de PvdD er mee verder gaat.

  reageer
 • KC

   

  Ik heb de oplossing hiervoor. Een beetje zout op de staartjes, dan kan je zo pakken!

  reageer
 • idd

   

  dat wou ik al zeggen. op de veluwe 1 geraakt met 55km/u en dat vind je auto niet leuk(en ik ook niet).

  reageer
 • Rick

   

  En ook met 30 km kun je er 1 onder de auto krijgen die uit de bosjes vliegt! Beetje simplistisch gedacht!

  reageer
 • Gerda

   

  Als ze van een patriciër zijn, laat de eigenaar zich dan melden. En dan de wilde zwijnen vervoeren naar een ander gebied. Zoniet dan vergunning /ontheffing verlenen aan de jagers

  reageer
 • ik

   

  Kan de PvdD dan niet naar een andere oplossing zoeken? Dan zijn er in ieder geval 9 gered. En ja "ok", als je als een idioot rijdt kun je zo'n dier inderdaad niet ontwijken en dan kun je jouw auto uitzwaaien als hij naar de sloop gaat. Maar er zit ook zoiets als een rem op een auto en het gaspedaal hoeft volgens mij niet altijd helemaal ingeduwd te zijn? En nee, ik ben niet iemand die overal 30 km. per uur rijdt maar ik pas mijn snelheid wel aan daar waar het nodig is!

  reageer
 • IK

   

  Dat de dieren de dupe worden van een onverantwoord handelende mens is een feit! Welke andere opties moeten nog worden onderzocht? Dat de zwijnen niet wild zijn staat vast, dat ze daarom niet mensenschuw zijn ook. Dat alleen laat al weinig opties over, immers ze trekken naar de mens die hun van voedsel voorzag. Het zijn nu nog 'kleine' dieren, wel eens een volwassen ever gezien? Moeten er eerst ongelukken gebeuren of moet het probleem veroorzaakt door een onverantwoord handelende mens direct worden aangepakt? Het probleem is dat men te makkelijk dieren houd en niet nadenkt over de consequenties die dit met zich mee brengt en zo anderen met hun zorgen/problemen opzadelt en zelf het genot heeft van een toom biggen!!

  reageer
 • Herman

   

  Eerst tamme wilde zwijnen uitzetten en dan die beestjes afschieten? Lijkt wel een vooropgezet plan. Welke jager(s) zijn hier voor verantwoordelijk? Dus wie heeft er baat bij een vergunning om af te schieten? Als die beesten inderdaad tam zijn, kun je ze vangen en naar een plek brengen waar ze ongestoord kunnen leven.

  reageer
 • Ron

   

  Precies.

  reageer
 • hoi

   

  ha ha er wordt een partij wakker!!!!

  reageer
 • ok

   

  krijg er 1 tegen je auto en je kunt n nieuw modelletje uitzoeken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert