Gezond snacken in de voetbalkantine

ZEEWOLDE
Minder patat en snacks en meer gezond voedsel. Dat is de bedoeling van het project Vullen of Voeden van tv-presentator Wilfred Genee van het programma VI.

In de kantine van voetbalvereniging Zeewolde zijn ze er dit weekend mee begonnen. Verse smoothies, salades, Thaise soep, wraps en een rundergehaktbal staan op de nieuwe kaart.

Een aantal vrijwilligers van de club heeft een korte cursus gehad hoe ze het verse voedsel moeten bereiden. In totaal doen er vijftig verenigingen in heel Nederland mee aan het project.

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  Kweekvis is een ecologische ramp. Deze vissen krijgen vismeel te eten, waarvoor dus eerst elders de boel leeggevist is, en de kwekerijen zijn een grote belasting voor het milieu in hun omgeving. Kweekvis zit dicht opeengepakt, en er komt dus waarschijnlijk veel chemie aan te pas om te voorkomen dat de vissen ziek worden. Het is niet helder te krijgen of daar resten van overblijven in de vis die we eten.

  reageer
 • Robbin

   

  Meer Noordviszee. Van die vis die ze stelselmatig opgekweekt uitzetten bedoel je? Precies hetzelfde principe als tilapia, alleen is die vis direct verwerkt en ingevroren. Net als ingevroren of ingeblikte groente: veel gezonder dan die rommel die dagen lang vervoerd moet worden en dan pas in de bakken van de buurtsuper ligt. Eet-ze!

  reageer
 • Robbin

   

  die vieze vis die dagenlang op een kotter ligt te soppen in een ijsbakje? Dank je wel hoor, die is al van rubber voordat de vaste wal bereikt is. Doe mij maar een versgevangen, direct schoongemaakte en ingevroren tilapia. Dan weet je tenminste wat je eet. De vergelijking met de plofkip is prima: we moeten toch proberen sneller te produceren om kosten te drukken. Scharrelkip is een marketing tool om kip duurder te maken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het probleem begint bij het waanidee dat een sportvereniging aan de leden een volledige horecavoorziening moet bieden. Dat heeft niets met sport te maken, maar alles met de clubkas.

  reageer
 • adv

   

  eet meer noordzee vis, ook in de sportkantie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • grr

   

  je hebt de plofkip en tilapia is de plofvis. is binnen 3 maanden al op gewicht. weet wat je eet.

  reageer
 • Robbin

   

  Wat een kul om vegetarische maaltijden te bestempel als gezond. Er is juist bewezen dat een vegetarische leefwijze helemaal niet gezond is. Gebalanceerd leven is veel gezonden, maw een goed balans tussen vlees-vrij, vlees, vis als Tilapia (beter dan die schoenzool uit Urk) en een lekkere vette bek op z'n tijd.

  reageer
 • Poe

   

  Vegetarische maaltijden heeft niets met gezondheid te maken. Daarnaast vind ik het prima dat er aanbod is, zolang je ook maar gewoon een patatje kan eten.

  reageer
 • Serge

   

  Er is niks mis met een broodje kroket of een balletje uit t vet met pindasaus.

  reageer
 • maan

   

  Zou het ook wel een goed idee vinden bij SVLelystad.

  reageer
 • Koos W.

   

  Dit is natuurlijk een goed initiatief. Sporten is gezond. Maar het eten in de kantine laat te wensen over. Ook voor ouders die zitten te wachten is het ook wel fijn dat er iets gezonds te eten is. Het begin is er. Nu nog overstappen op vegetarische maaltijden en het komt helemaal goed met de gezondheid van onze jeugd.

  reageer
 • karel appel

   

  ja, en een appel kost 40 cent.

  reageer
 • mr

   

  lekker!! volgt fc almere ook mensen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert