GroenLinks wil nieuw debat over vliegveld

LELYSTAD
GroenLinks in de Tweede Kamer wil een nieuw debat over de uitbreiding van Lelystad Airport. Daarbij zou dan ook een complete milieueffectrapportage over de uitbreiding moeten worden meegenomen. GroenLinks neemt het staatssecretaris Wilma Mansveld kwalijk dat ze de uitbreiding van het vliegveld al met de Kamer besproken heeft, terwijl ze nog geen complete informatie had.

De commissie MER oordeelde vorige week dat nog onvoldoende duidelijk is wat voor effect de uitbreiding van het vliegveld zal hebben op de omgeving. Vooral de geluidsoverlast voor het nieuwe stadsdeel Oosterwold in Almere en de gevolgen voor vogels in de Oostvaardersplassen blijven onderbelicht.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zegt snel met de ontbrekende informatie te komen; ruim voordat Mansveld in november een definitief besluit over de uitbreiding neemt.

reacties (19)

 • Cor

   

  Als het Ministerie met nieuwe informatie komt is het toch normaal dat hier een debat op volgt? Gek dat Groenlinks hier om moet vragen. Wel goed dat ze het doen trouwens!

  reageer
 • Herman

   

  Há! De eerste scheurtjes in wat een inkoppertje leek zijn een feit! Gelukkig zijn er nog individuen in onze samenleving die wél nadenken en zich niets laten aanpraten. Hulde Groen Links!

  reageer
 • Desiree

   

  Nee hoor, de voorstanders zijn niet dom (zou niet weten waarop ik dat zou moeten baseren) Alleen is nog steeds onvoldoende aangetoond wat de effecten voor milieu en mens is. Het bieden van werkgelegenheid is echt een fabeltje....trouwens met de komst van de webwinkels zijn er al veel banen bijgekomen (las ik van de week bij omroep Flevoland) probleem opgelost zou ik zo zeggen.

  reageer
 • Joke

   

  Valt het u misschien niet echt mee wanneer u eens wordt tegengesproken? Laat los, zou mama zeggen. Dus ik adviseer u, laat los.

  reageer
 • Ben

   

  vind je dit snel joke ? Dan weet je zeker niet dat de uitbreiding al tientallen jaren gepland is. Niks nieuws niks snel. ...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos W.

   

  Het enige wat ik steeds in elk debat mis, is wat de luchtvaartbranche er nou zelf van vindt. Tot nu toe heb ik geen enkele luchtvaartmaatschappij horen roepen; Ha eindelijk Lelystad! Sterker nog, steeds weer reageren de luchtvaartmaatschappijen afwijzend als wordt gezegd dat ze naar Lelystad moeten verhuizen. Wellicht is het nuttig om eerst eens de behoefte voor deze uitbreiding te peilen. Misschien dat dan elke andere discussie overbodig wordt..........

  reageer
 • Kees

   

  mensen die eens zijn met Lelystad luchthaven moeten wij maar zelf actie ondernemen want het gaat toch om veel banen werkgelegenheid en de de groei van flevoland

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Valt niet mee he als je wordt tegengesproken. Botte bijlen tactiek helpt echt niet hoor.

  reageer
 • Kerosinelucht

   

  Als eenling kan je de boel niet torpederen, lijkt me. Zullen we de definitieve besluitvorming in november maar afwachten? De meerderheid van de Tweede Kamer mag beslissen, oké?

  reageer
 • Poe

   

  Lekker laten komen, in potentie 8000 banen, en aanslagen? Laat me niet lachen, gaan ze die op Almere plegen? Of Lelystad...

  reageer
 • bas

   

  ja want jij bent zeer intelligent en de voorstanders zijn simpele mensjes. He waarom zijn al die tegenstanders toch hetzelfde?

  reageer
 • Jack

   

  De voorstanders hier hebben geen benul wat ze over zichzelf en anderen afroepen. Veel lawaai, infrastructurele problemen, milieuschade, rust verstoring voor dieren, en een potentieel risico voor aanslagen. En straks, als de politiek onder de noemer werkgelegenheid (200 banen) en economie (geld gaat allemaal naar Schiphol) hun zin hebben doorgedreven, allemaal jammeren dat dit toch niet was verwacht. Ga eens praten/ luisteren met/naar mensen die nu dicht bij een vliegveld wonen dan gaan jullie anders denken.

  reageer
 • Drontense

   

  Terwijl de doorgang van de uitbreiding van de Luchthaven Lelystad ZEER democratisch is besloten door onze regering, toch weer als eenling proberen de boel te torpederen... vreemde uiting van democratie. Maar daar hebben de tegenstanders sowieso al niet zoveel mee op.

  reageer
 • Joke

   

  Het gaat in de huidige samenleving allemaal al zo snel. Af en toe de handen erop kan geen kwaad.

  reageer
 • frits

   

  Een enkeling die met geneuzel probeert ontwikkelingen tegen te houden? De laatste stuiptrekkingen van een politieke splinter, die door andere partijen niet meer serieus genomen wordt. Door de kiezers trouwens ook niet.

  reageer
 • Ben

   

  de tegenstanders hebben weer eens wat gevonden hoor. ... Goed zo jongens vertraag de boel maar. Zo schiet het met deze provincie nooit op.

  reageer
 • :-)

   

  Heerlijk, dit gevoel voor humor...

  reageer
 • henk

   

  Goed zo. Flevoland zou er alles aan moeten doen om dit tegen te houden. Nauwelijks banen maar wel een hoop overlast.

  reageer
 • Drontenaar

   

  GL weet in ieder geval hoe democratie echt werkt!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert