Banken willen spiritueel centrum niet financieren

ALMERE
Banken voelen er niets voor om een deel te financieren van het Spiritueel Centrum op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. De bouw en inrichting van het nieuwe pand kost zo'n 600.000 euro. Het oorspronkelijke idee was om dit deels via banken en deels met crowdfunding te realiseren.

Ondanks het wegvallen van de financiële steun van de banken is Monique Vork, initiatiefneemster van het Spiritueel Centrum, er van overtuigd dat het centrum er komt.

De bedoeling is dat het Spiritueel Centrum volgend jaar juni open gaat.

reacties (12)

 • .\/\/.

   

  Voor wat betreft het vastgoed heeft de bank helaas gelijk: er is geen rendement uit te halen. Voordeel van de slapte op die markt is wel dat er overal, en dus ook in Almere, een gigantische keus aan leegstaande bedrijfspanden is. Je kan er bij wijze van spreken morgen intrekken als je wil. Waarom dat niet gedaan?

  reageer
 • Monique Vork

   

  Echt weer heel fijn zoals Omroep Flevoland het telefonische interview hierboven verwoord, Niet dus!!! De banken willen niet investeren in Vastgoed omdat bij alle banken interne regels aangescherpt zijn hebben als het gaat om vastgoed. Ze houden allen de groei van de economie en de start van Ondernemers tegen door in de "freeze"stand te staan. Zo blijft alles stilstaan en gaat er niks gebeuren. Het zegt NIETS over het Business Plan want we kunnen het pand gewoon betalen met de exploitatie! NU lijkt het of het plan niet ok is en dat is absoluut niet het geval! We zullen die banken en de negatief denkers eens een poepie laten ruiken: We gaan het zelf doen! En geld en spiritualiteit gaan gewoon samen. Lees het boek Geld, Kracht & Liefde maar eens...

  reageer
 • Neve

   

  Zou het niet handig zijn om het zelf te betalen als daar zo.n behoefte aan is ? " " nog maar s ff in de eigen portemonnee " trouwens .

  reageer
 • mario withoud

   

  Foutje: het moet zijn voorspeld en niet voorspelt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat jij zegt over spiritualiteit zal in absolute zin misschien hout snijden: diepere inzichten kunnen gratis zijn. In relatieve zin klopt er weinig van: 'spiritualiteit' is namelijk een bedrijfstak, een 'verdienmodel'. Overigens is de New Age-stroming geen organisatie, en ook al niet zo new meer trouwens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mario Withoud

   

  Helaas voor Monique. het zat er echter aan te komen, was te verwachten, had ook ik al "voorspelt" terwijl ik echt geen "spiritualist" ben...

  reageer
 • Herman

   

  Misschien eerst nog eens goed in de glazen bol kijken. En tevens ook nog een bijbels argument: je berekent eerst de kosten voor je een toren gaat bouwen. Dus als het te duur wordt, geen toren bouwen. En zeker niet, als je het geld niet hebt.

  reageer
 • jan b.

   

  En dat strooien door "ze" is dan zeker niet met goedkeuring door de gemeenteraad????

  reageer
 • Sjors

   

  Banken die worden gevraagd om geld voor een spiritueel centrum dat is alles behalve spiritueel. Een bewustzijn als het universum en diepte als de Marianentrog dan heb je toch helemaal geen bank nodig met deze gave. Spiritueel leiders zijn altijd straat arme religieuze mensen die werden uitgekotst binnen haar religie, door zijn spiritualiteit in staat bleek om een enorm vermogen te kunnen vergaren. New Age stroming is een miljarden organisatie in zijn geheel, en wat dacht je van Bhagwan

  reageer
 • Koos W.

   

  Banken wijzen zo vaak een financiering af als ze denken dat een project niet haalbaar is en het risico op non-betaling te groot is. Het kan een goed project zijn en wellicht voorzien in de behoefte, maar als het niet winstgevend is moet je opzoek naar andere financiers, en gezien de aart van het project is die kans dus blijkbaar groot.

  reageer
 • jan de bakkert

   

  De spirituele wens is de vader van de spirituele gedachte.

  reageer
 • almere

   

  ik zou zeggen ga eens langs bij Jorritsma die heeft nog wel een flinke zak geld liggen ,want ze strooit toch altijd met geld in almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert