'Opheldering over communicatie met camping Waterhout'

ALMERE
De ChristenUnie in Almere wil weten of de gemeente goed heeft overlegd met Tineke Fokkens over de verplaatsing van haar camping Waterhout. De camping moet plaats maken voor de Floriade in 2022.

Fokkens vertelde op de Politieke Markt dat ze compleet verrast werd door het besluit van het college van burgemeester en wethouders en dat ze moeilijk in gesprek kon komen met de gemeente Almere over de Floriadeplannen.

De ChristenUnie stelt te hechten aan een behoorlijk bestuur en een goede omgang met inwoners en ondernemers. De politieke partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld. De ChristenUnie wil onder andere weten of het college zich in het verhaal van de campinghoudster herkent.

reacties (14)

 • Jos

   

  Het Kasteelterrein zou een prachtige locatie voor de Floriade... Dubbele winst. Het mooie gebied rond de camping blijft behouden en het verwaarloosde terrein van het kasteel krijgt een mooie bestemming.

  reageer
 • Gert

   

  En daar kom weer eens iemand met het kasteel aanzetten. Heeft jou dat geld gekost? Nee dus, nog geen 1 euro in al die jaren. Kasteel is van een private partij. Laat ze lekker zelf beslissen wat ze met hun geld doen.

  reageer
 • Voor zover je het nog steeds niets weet, Almere heeft NIETS met het kasteel te maken. Gevalletje van goedkoop, maar stom trachten te scoren.

  reageer
 • Hallo, we hebben het hier over het gedwongen verplaatsen van de camping!! Zeg wat je daarvan vind. Ik vind het te gek voor woorden! Camping laten blijven op eigen plek. Floriade gaat ons een hoop geld kosten Kasteel?? hoe is de status daarvan??

  reageer
 • Jos

   

  Goede actie van de ChristenUnie. In een democratie mag het niet zo zijn dat er "zover onze hoofden wordt geregeerd". Direct betrokkenen moeten worden gehoord en hun belangen gewogen. Groeit het dossier Floriade de gemeente Almere boven het hoofd?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Dat lukt dus nooit, aangezien een coalitie betekend samenwerken. Elke partij zal dus punten moeten laten vallen of wijzigen om mee te kunnen regeren. Wanneer je vasthoudt aan je punten en geen compromis wil sluiten zal je nooit in een coalitie kunnen functioneren. Is geen kiezersbedrog, maar samenwerken. Mooi schoolvoorbeeld is natuurlijk de pvv, die zichzelf daarmee structureel buitenspel zet.

  reageer
 • almere

   

  ik heb niet voor dit college gekozen, dit college wenste niet met bepaalde partijen samen te werken hier en zo is dus dit college ontstaan met partijen die er voor eigen belang zitten en maling aan de inwoners en ondernemers hebben en doen waar ze zelf zin in hebben dat college zit er al jaren en daar komt geen verandering in want deze club wens geen veranderingen in almere het is hier ike ike ike de rest kan stikken met dit politieke zooitje in almere

  reageer
 • ron

   

  dus als alle partijen zeggen dat ze zorgvuldig omgaan met ons bewoners maar zich na de verkiezingen zich niet aan hun woord houden noem jij dat democratisch. naar mijn overtuiging betekent ons democratische kiesstelsel dat deze vertegenwoordigers moeten staan voor wat ze hebben beweert.

  reageer
 • Serge

   

  Die Floriade is een prestige project en dat project gaat floppen. We kunnen wel allemaal zeggen dat het werkgelegenheid gaat opleveren, maar dat zal minimaal zijn. Gebakken lucht.

  reageer
 • Hans Dijk

   

  Dit is een schoolvoorbeeld van achter kamertjes politiek en de macht van het bestuur met een meerderheid in de raad

  reageer
 • geen bloem

   

  En dat allemaal voor die Floriade, Ik zeg weg gegooid geld.

  reageer
 • De partijen, waaruit het college samengesteld wordt, hebben we ZELF gekozen tijdens de verkiezingen. Het is dus heel democratisch gegaan. Dus als je klachten over het college hebt, kies de volgende keer dan een andere partij.

  reageer
 • almere

   

  het college herkent zich daar niet in , en ze vinden ook dat ze goed omgaan met de inwoners , maar inmiddels weten we wel beter dat dit college maling heeft aan alles en iedereen en doen waar ze zin in hebben want eigenbelang staat op nummer 1 hier in het stadhuis naar inwoners wordt nauwelijks geluisterd .

  reageer
 • Rogier

   

  voor een tentoonstelling van 1 maand moet alles en iedereen wijken, het lijkt me toch fantastische deze camping te integreren in de floriade plannen! dan heeft de camping-ondernemer en de camping toeristen na deze maand poppenkast er nog jaren veel plezier van ipv dat het daarna weer wordt vergeten net als alle voorgaande floriade projecten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert