Haven Festival trekt 70.000 bezoekers

ALMERE
De 14e editie van het Haven Festival in Almere heeft zo'n 70.000 bezoekers getrokken. Dat meldt Almere City Marketing. Het aantal bezoekers ligt daarmee 6.000 hoger dan vorig jaar.

Grote publiekstrekker was het Havenkomconcert, dit jaar met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Vincent de Kort.

Ook vrijdagavond bij een optreden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest en zondagochtend bij het gitaarconcert 'Gitaarspektakel aan de Zuiderzee' waren volgens Almere City Marketing alle stoelen in de havenkom bezet.

reacties (15)

 • Zwany Bosch

   

  Ik ben alle 3 dagen geweest en alle drie de dagen was het hartstikke druk , ik geloof dus wel in die 70.000 over de drie dagen verspreid ,de terrassen waren druk bezet , en ook tijdens de drie concerten waren alle stoelen bezet en er stonden veel mensen. Ook de kunstmarkt was zeker zaterdag druk ! Het was weer een festival als vanouds en we hebben genoten, het lijkt wel of de mensen die hier reageren gewoon niet geweest zijn anders kun je dit commentaar niet geven ! Heb wel een kanttekening : vond het jammer dat er minder eettentjes stonden, zeker 6 minder dan vorig jaar ,wellicht een te dure staanplaats voor de horeca, zonde en gemiste kans ! En miste de muziek op de terrassen ! Volgend ook wat optredens tussen / voor de terrassen ?? Nu op het eind van de terrassen en bij de Hema , deze zangers en orkestjes verdienen meer ! De organisatie moet maar eens hun licht gaan opsteken bij de Gentse feesten ! Verder vond ik het een heerlijk feest waar ook veel te doen was voor kinderen !

  reageer
 • JD

   

  Jammer dat het zogenaamd bier proeven zo duur is geworden, 4 euro voor klein weinglas en dan 2,50 om te vullen, ben maar wat anders gaan drinken. Voor de rest hing er een goede sweee.

  reageer
 • joost

   

  70.000 wat een onzin. Havenkom concert was erg leuk en goed bezocht, ik denk max. 3000 bezoekers. overdag ook druk maar zondag kwam ik vaak dezelfde mensen tegen. totaal 30.000 lijkt met echt meer dan genoeg. Dit zijn zeker dezelfde mensen die het 30 jaar Almere feest hebben geteld. wat een onzin. 30.000 is toch ook veel?

  reageer
 • Leandro

   

  Ik ben naar het festival geweest en heb genoten. Alle stoeltjes waren bezet, velen stonden aan de zijkant en ik kon de auto alleen maar op het gras langs de kant van de weg parkeren, tezamen met vele anderen. Even los van de aantallen is het festival gewoon een succes waar we samen met z'n allen heel blij mee mogen zijn in Almere. Mijn complimenten voor de degene die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt!

  reageer
 • Reactie

   

  Is ook allemaal waar. Wat alleen niet waar is, is het aantal bezoekers dat ACM nu rapporteert. En niet voor het eerst...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Reactie

   

  Ja, heel vervelend. En ook die mensen met kinderwagens. Ook zo vervelend. En mensen met kinderen die niet doorlopen. Ook lastig. Maar het meest vervelende zijn toch wel die mensen die midden op straat een biertje drinken en een hapje eten. Allemaal heel vervelend....... Stel je toch niet aan.

  reageer
 • frank

   

  Stelletje azijnzeikers. Het was een mooi evenement met veel bezoekers garages stonden vol. De sfeer was formidabel, het weer was goed wat wil een mens nog meer. Top event! Met een prachtige en geweldige sfeer.

  reageer
 • Bert

   

  Was leuk, alleen alweer allemaal van die gasten die met hun hond rondliepen. Belachelijk.....

  reageer
 • Sim

   

  Ik heb het weekend in ieder geval genoten, vooral zondag met het gitaarconcert.De sfeer was prima!

  reageer
 • Rogier

   

  Ik heb iemand van ACM horen fluisteren dat er nog geen 45.000 zijn geweest, maar dat er telkens meer gecommuniceerd wordt om niet te floppen en de centen van de gemeente te blijven ontvangen..... heel aparte gang van zaken dit. Vroeger telde de politie aantallen mensen op basis van ruime schatting, volheid parkeer garages en dergelijken.

  reageer
 • Jeroen

   

  Inderdaad, ik heb wat ondernemers gesproken, en allen hadden zij het er over dat het stukken rustiger was. De stoomboot, was zaterdag zelfs van plan om eerder te stoppen met de rondvaarten ivm de rust.

  reageer
 • Bernard

   

  Hajo de Vries van ACM telt bij dit soort evenementen persoonlijk het aantal bezoekers.

  reageer
 • Reactie

   

  Dat was het zeker. Ik zou ook graag zien dat er een voorjaarseditie van dit Festival komt. En dan bij voorkeur iets (maar niet veel) jeugdiger qua muzikaal programma.

  reageer
 • Zeb

   

  Ach je moet toch wat om Almere te promoten..ze hadden ook kunnen zeggen... Het was gezellig druk in de Havenkom !!

  reageer
 • Reactie

   

  Ik vind die bezoekersaantallen van ACM steeds verdacht hoog. Ik was er 2 van de 3 dagen. Maar waar zou je in godsnaam 70.000 mensen moeten laten? Zelfs opgeteld (dus met de nodige doublures, waaronder ikzelf) heb ik niet de indruk van zoveel bezoekers. Een volgende keer zouden ze een 2e telling moeten laten doen door een onafhankelijke partij. Wellicht dat ik dan wel overtuigd raak.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert