Meer geld voor schuldhulpverlening Urk

URK
Urk gaat structureel 15.000 euro meer uitgeven aan schuldhulpverlening. Dat is nodig omdat het aantal mensen dat gebruik maakt van de hulpverlening toeneemt.

De stichting Hulp en Steun verwachtte 115 klanten aan het eind van dit jaar. Maar dat aantal is nu al bereikt. Verder krijgt de stichting eenmalig 25.000 euro van de gemeente om de organisatie professioneler en volgens de richtlijnen van de overkoepelende organisatie NVVK te laten werken.

Als dat achter de rug is, wordt de stichting gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten.

reacties (3)

 • Klaas

   

  Ik zou alleen willen zeggen op uw reactie. Dat u niet goed geinformeerd bent. Daar wij er toch anders tegen aankijken met wat u daar schrijft Urker. Voorzitter St. Hulp en Steun Klaas Kramer

  reageer
 • ookurker

   

  Dit is een onderwaardering van al die vrijwilligers die met liefde en professie de medeburgers tot een hand en een voet willen zijn. Ik heb bar weinig vertrouwen in die zogenaamde professionals van welk bureau dan ook. Over de kosten maar niet te spreken

  reageer
 • Urker

   

  Gemeente Urk stop aub met Hulp en Steun. Dit is een amateurclubje welke door jarenlang wanbeleid fout op fout hebben gestapeld. Jarenlang is er al vanuit verschillende hoeken diverse keren met geld "geschoven" om de problemen op te lossen. Ook nu weer gaat gemeente Urk geld schuiven. Verder worden de werkzaamheden door diverse vrijwilligers gedaan terwijl de vaste krachten zwaar op de begroting drukken. Gemeente, neem afscheid, en breng de diensten onder bij een professioneel bureau. Misschien samen met de buurgemeente? Dit komt onze burgers met financiële problemen ten goede!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert