Oppositie breekt lans voor RTV Almere

ALMERE
De fracties van de SP en de Almere Partij/OPA breken een lans voor RTV Almere. De lokale omroep heeft financiële problemen en de gemeente is gevraagd om met een extra subsidie over de brug te komen.

De raad voelt daar weinig voor en wethouder Frits Huis heeft al aangegeven dat hij dat niet van plan is. Bij de SP en de Almere Partij/OPA heeft dat tot vragen geleid. Ze willen onder meer van de wethouder weten wat hij heeft gedaan en gaat doen om de lokale omroep voor Almere te behouden.

Voorzitter Liesbeth van der Heiden van RTV Almere hoopt later deze week duidelijkheid te kunnen verschaffen over het al dan niet voortbestaan van de organisatie.

reacties (12)

 • Bert Snijders

   

  Helaas heb ik toch stellig de indruk dat Liesbeth heel veel profiteurs en anderszins mislukkelingen aan de kant geschoven heeft. Maw, zij heeft de bezem er al doorgehaald. Mensen die zich daardoor 'gedupeerd' voelen, tja die klagen hier en elders de reactieformulieren vol. Dat geldt ook voor die mislukte 'adviescommissie'. Nee, ik denk dat je net zo goed met de huidige samenstelling aan de slag kunt, mits er voldoende geld beschikbaar is natuurlijk. Nieuwe mensen naar voren schuiven is al zo vaak gedaan, heeft ook niet geholpen. Als de zendmachtiging los komt van RTV Almere dan zul je zien welke mensen de werkelijke schuldigen zijn van dit debacle.

  reageer
 • Johan

   

  @fred. Mooie reactie maar ver van de realiteit..

 • Koos W.

   

  Zou de hedendaagse inwoner van Almere niet liever voor dat geld een gratis wifi netwerk in de stad willen? Dat past meer bij de hedendaagse manier van informatie voorziening dan een radio station dat de meeste tijd muziek uitzend en een TV zender die alles tot in den treure herhaald. Het is maar een ideetje.

  reageer
 • fred

   

  de SP breekt altijd een lans voor alles wat ziek, zwak of misselijk is, helaas kijken ze niet eerst naar hoe het werkelijk zit en zitten ze daardoor een goede lokale omroep echt in de weg.

  reageer
 • Klaas

   

  Het bestuur van RTV Almere moet met goede argumenten komen. Een lokale omroep heeft recht op € 1,30 per huishouden dat betekend per jaar meer dan € 100.000,=. Geld wat de gemeente van het rijk ontvangt en dus bestemd is voor de lokale omroep. Al die jaren dat er minder subsidie is betaald aan de omroep zijn debet aan de situatie zoals die nu ontstaan is. In de mediawet is deze verplichting voor de gemeente expliciet geregeld. Als de gemeente nu niet over de brug wil komen dan kan RTV Almere dit eenvoudig via de rechter opeisen.

  reageer
 • PBO

   

  Zo simpel ligt het niet, neem daarbij in aanmerking dat RTV Almere nog nooit goed heeft gefunctioneerd. "Het Commissariaat heeft niet de bevoegdheid om een gemeentebestuur sancties op te leggen. In de wijze waarop de zorgplicht is geregeld wordt daarentegen rekening gehouden met de autonomie van de gemeente omdat de gemeente alleen gehouden is een lokale media-instelling te bekostigen indien de desbetreffende gemeenteraad positief adviseert over de representativiteit van het pbo en omdat de gelden in het Gemeentefonds niet zijn geoormerkt. "

 • mario withoud

   

  Dat klopt niet Klaas. Die € 1,30 per huishouden waar jij het over hebt, is een richtlijn, geen verplichting. Het geld is niet geoormerkt, zoals dat heet. En als een gang naar de rechter werkelijk nuttig was geweest, hadden vorige besturen van de omroep die stap toch al gezet? Zoals ik al eerder stelde: geld is niet het voornaamste of enige problem van RTV Almere. Als je bijvoorbeeld niet kunt schrijven, helpt ook een gouden vulpen niet...

 • michael

   

  Frits geen stuiver naar RTV hoor het is een prut omroep, trekken aan een dood paard lukt niet !! die omroep is zo knudde, kan er niet naar kijken hoor met die amateurs die filmen naar de grond. Geef gewoon weer geld als je echt moet aan omroep Flevoland voor het oude Almere nieuws blok dat kunnen ze bij omroep flevoland toch echt stukken beter !!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fred

   

  Organisatie? Er is vrijwel geen vrijwillliger meer over. Weggejaagd of zelf opgestapt. Een van haar sterke punten is schofferen en denken dat mensen er voor haar zijn.

  reageer
 • Mark

   

  De partijen kunnen beter hun spaarvarken (open)breken want volgend jaar staat ze weer met haar hand op. Volledig incompetent.

  reageer
 • Hele slechte kop inderdaad. Suggereert iets wat niet is. Past bij de stemmingmakerij van Omroep Flevoland.

  reageer
 • carol

   

  slechte kop. suggereert dat de hele oppositie op de bres springt. het gaat alleen om sp en opa. Samen goed voor een schamele 5 zetels van de 17 zetels oppositie.

  reageer
 • almere

   

  nee tuurlijk is frits huis dat niet van plan extra geld te geven , hij geeft liever geld uit aan onzin in almere frits denkt alleen maar aan eigen belang net als het probleem met de water planten in het weerwater doet hij ook niks aan

  reageer
 • Jongens houdt toch eens op. Het optreden van Liesbeth tijdens de ronde tafel sprak boekdelen. Samengevat zei ze : "geef me geld, dan komt alles goed". Ze werd meermalen uitgenodigd om haar reddingsplan te delen. Het kwam niet op tafel, simpelweg omdat het er niet is. Als ik naar de wethouder of de raad zou komen, zou ik met een concreet reddingsplan komen. Dat is er dus niet! Op de simpele vraag waarom er geen tering naar de nering is gezet, inkomsten waren tenslotte bekend, kwam alleen een antwoord dat alles duur is. Stel dat de wethouder het geld toch geeft, dan wordt er nu alleen een diepe put mee gedempt. Het batig saldo is dan nog steeds nul. Het idee dat ze met nieuwe reclamegelden weer geld krijgen is lange termijn, als het al werkt.

  reageer
 • Serge

   

  SP ga je schamen en houd je bezig met belangrijke zaken!!

  reageer
 • max

   

  Heeft de SP zich voor een karretje laten spannen? het lijkt er wel op. En zonder zich bewust te zijn van de lijken in de kast.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert