PvdA stelt vragen over aangepaste huurwoningen

ALMERE
De Partij van de Arbeid in Almere maakt zich grote zorgen over de beschikbaarheid van betaalbare aangepaste huurwoningen in de stad.

Volgens de politieke partij moeten sommige gehandicapte Almeerders twee jaar wachten op zo'n betaalbare woning. De PvdA wil daarom weten of er überhaupt voor deze mensen wel betaalbare woningen zijn.

De PvdA wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoelang gehandicapte Almeerders de afgelopen vier jaar op een huis hebben moeten wachten en welke huur ze daarvoor betalen.

reacties (11)

 • Poe

   

  Die deuken zijn kleiner dan bij een faillissement van de banken. Daarnaast is het hele principe van sociale woningbouw, toeslagen (ook HR aftrek) totaal achterhaald.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Probleem zit hem in de 8 miljard per jaar die het ict dalen van de overheid kost." - ligt het aan mij dat ik deze zin niet snap? Zeker, de banken zijn geherkapitaliseerd (3 x woordwaarde), maar de deuken in de begroting zitten er nog steeds in.

  reageer
 • Poe

   

  Ik had toch een beter antwoord verwacht dan dit. Normaliter ben je beter op de hoogte. Herkapitalisering van de banken heeft allang plaatsgevonden, en heeft zelfs winst opgeleverd. Probleem zit hem in de 8 miljard per jaar die het ict dalen van de overheid kost.

  reageer
 • Jeroen

   

  Meestal moet een vader, na scheiding, bij iemand onderdak zoeken, of naar een andere stad verhuizen. En zo kan ik nog wel 10 doelgroepen opnoemen. Er komen gewoon te weinig sociale huurwoningen vrij, en dat is een probleem wat al jaren bekend is, maar waar niets aan gedaan lijkt te worden.

  reageer
 • ex-Almere

   

  Ik ben uit Almere vertrokken omdat zij mijn gezin geen betaalbare, passende woning konden geven. In ons geval speelde autisme bij de kinderen een rol, en de hele dag op elkaars lip in een te kleine ruimte is niet bepaald "prikkelarm". Ik heb een kleine zeven jaar ingeschreven gestaan en was volkomen kansloos voor een passende, betaalbare woning, want de wachttijd groeide harder dan de wachtlijst. Zelfs na aandringen van o.a. maatschappelijk werk, die zich zorgen maakten om onze situatie, lukte het niet. Voor veel minder geld dan mijn toen al dure sociale huurappartement kon ik in Dronten na nog geen twee jaar een volledige eengezinswoning krijgen, waar ik nu alweer een tijdje naar volle tevredenheid woon. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wub

   

  Sta 5 jaar ingeschreven en ben aan het kijken. Maar er zijn amper nog sociale huurwoningen. Alles word verkocht. Onderhoudt word denk ik te prijzig voor de corporaties

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PvdA, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, stond erbij en keek ernaar terwijl woningcorporaties hun traditionele taken inruilden voor 'speculantje spelen' en de directies van de immer uitdijende conglomeraten steeds grotere auto's en salarissen normaal begonnen te vinden. De zeepbel is gebarsten, de gladjakkers met de bonussen zijn stil gaan leven, en de doelgroep - de zieke zielige en noodruftige dieren zeg maar - blijft achter. Dat de PvdA Almere zich hier nu bezorgd over maakt siert ze, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het vooral voor de bühne is. Hun landelijke PvdA kleedt samen met de VVD de meest elementaire sociale voorzieningen uit om de banken te kunnen herkapitaliseren. Schande, driewerf foei!

  reageer
 • Danielle

   

  Twee jaar valt nog mee, ik sta inmiddels al vijf jaar ingeschreven en sta nog op plek 199 van de 453. Schiet ook niet op...en over betaalbaar nog maar niet te spreken.

  reageer
 • Antje

   

  Meestal moet ' n gehandicapte in het ziekenhuis, revalidatiecentrum of in 'n verzorgingstehuis verblijven, na 'n ongeluk of operatie. Dan kunnen zij vaak niet meer terug naar hun eigen woning. Ook zij willen bij hun eigen familie blijven wonen. Je moet dit zelf eens ervaren... dan piep je wel anders....

  reageer
 • Ppe

   

  Wat is betaalbaar?

  reageer
 • Bert Snijders

   

  Twee jaar?? Dat is toch niks. 'Gewone mensen' moeten zomaar 5 tot 6 jaar wachten. En wie voert in Almere sinds jaar en dag het woningbouwbeleid? En wie heeft al zeker tien jaar ruzie met de woningbouwverenigingen? Precies, de PvdA :)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert