Promotie op 'lustpil' uitgesteld

ALMERE
De promotie van neurofarmacoloog Jos Bloemers aan de Universiteit van Utrecht is uitgesteld. Bloemers wilde promoveren op onderzoek naar zogenoemde lustpillen voor vrouwen, die worden gemaakt door het Almeerse bedrijf Emotional Brain.

De reden voor het uitstel is dat vijf van de acht mensen die bij het promotieproces betrokken zijn, directe banden hebben met het Almeerse bedrijf. Het gaat om twee leden van de beoordelingscommissie, twee begeleiders van Bloemers en de promovendus zelf. Hij is wetenschappelijk directeur van Emotional Brain.

De Universiteit van Utrecht vindt dit niet acceptabel en wil dat minstens twee personen worden vervangen door onafhankelijke experts. Emotional Brain laat in een reactie weten dat het niet bekend is wanneer Bloemers wel kan promoveren.

reacties (3)

 • Daniel

   

  Uhm "De Universiteit van Utrecht vindt dit niet acceptabel en wil dat minstens twee personen worden vervangen door onafhankelijke experts". Dit kan niet kloppen. De UU heeft de commissie geaccepteerd, anders kan er niet een datum geprikt worden. Verder een objectief bericht, maar kijk uit met parafrasen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik weet waar ik de paracetamol door ga vervangen...

  reageer
 • Duck

   

  Wij van WC eend adviseren WC eend...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert