Ruim ton tekort op exploitatie havenkom

ALMERE
De havenkom van Almere Haven levert de gemeente jaarlijks 111.000 euro te weinig op om alle onderhoudskosten te kunnen betalen. De verhuur van ligplaatsen en sluisgeld is te weinig voor alle uitgaven. Die bedragen 208.000 euro. Dat schrijft het college van b en w in antwoord op schriftelijke vragen van Leefbaar Almere.

De gemeente wil dit probleem oplossen door de havenkom over te doen aan een marktpartij. Het is de bedoeling dat de nieuwe exploitant per januari 2015 voor minimaal tien jaar het beheer en onderhoud op zich neemt. Volgens de gemeente zijn er kansen voor ondernemers om te verdienen aan de havenkom.

De nieuwe uitbater moet ervoor zorgen dat de havenkom levendiger wordt. Onder meer met het organiseren van meer evenementen. De exploitant moet ook nieuwe sanitaire voorzieningen neerzetten. De gemeente wil 50.000 euro bijdragen.

reacties (5)

 • rustig

   

  rustig rustig. u sleept er wel heel veel bij.

  reageer
 • Havenaar

   

  Al jaren wordt er door de gemeente niets meer gedaan in Haven !! Nu zij weten dat de haven uitgebaggerd moet worden , en het hun waarschijnlijk "te" veel geld gaat kosten , willen zij van de explotatie af . En wat gebeurt er dan met de terassen ?? Komen niet meer omdat de restaurants dan op hoge kosten worden getrakteerd !! Nieuw sanitair willen zij aan bijdragen , waarom niet zelf vernieuwen dan ?? Waar betalen wij dan in godsnaam gemeente belasting voor ?? Alleen om het college van B&W te voorzien van salaris ?? Het winkelhart in haven wordt ook al jaren niets meer aan gedaan en bloed dood !! Heel jammer , was er een aantal jaren geleden nog heel gezellig !! Jammer dat de gemeente zo met dit oergezellige stadsdeel omgaat !!

  reageer
 • Reactie

   

  Beste gemeente, zonder promotie moet je ook geen wonderen verwachten... Afgezien daarvan lijkt het er op dat de gemeente alles over de schutting probeert te gooien. Het groenonderhoud ook zo'n voorbeeld hoe het niet moet...

  reageer
 • Jos

   

  Almere-Haven heet niet voor niets Haven en geen Almere-Dijk. De haven is gewoon een openbare voorziening die onderhouden en beheert moet worden en dat kost geld, maar daar betalen we ook belasting voor.

  reageer
 • Drumstel

   

  Oh oh oh. De gemeente kan ook niks he? Almere Haven is al jaren het ondergeschoven kindje. Die haven moet gewoon uitgebreid worden. Zeker als Jorritsma eindelijk eens haar plan indient om de dijk bij overgooi te doorbreken en daar nog een sluis plaatst. Toch Annemarie? Het water ligt er al. Evenementen? Helemaal niet nodig. Gewoon investeren, creatief denken en een beetje culturele waarde toevoegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert